March 23, 2013

Melbourne Costume Group & Cosplay WIP

Viimelauantai oli hauska, tein debyyttini Melbournen pukuryhmässä eli Melbourne Costume Groupissa (MCG)! MCG on pari vuotta sitten perustettu cossaajien ryhmä, joka järjestää toimintaa ja tempauksia varsinaisten conien lisäksi niiden ulkopuolella. Tapahtumiin lukeutuu esimerkiksi hyväntekeväisyys- sekä lastentapahtumia, joihin halutaan pukuilijoita. Mainio idea minusta, mikäpäs sen parempaa kuin päästä pukuilemaan muuallakin kun coneissa, ja ehkä ilahduttaa muita ihmisiä siinä samassa! Sain tietää ryhmästä eräässä conissa viimevuonna, mutta nyt vasta osallistuin ensimmäistä kertaa tapahtumaan. Tapahtuma jossa olin oli siis lasten elokuvapäivä ja sijainti oli ostoskeskuksessa oleva iso elokuvateatteri tai sen aula.

Last Saturday was fun, I debuted in the Melbourne Costume Group (MCG)! MCG is a cosplayer group founded a couple of years ago, that organizes events and other things not just in conventions but also at other times. For example there are charity and childrens' events. I think this is a great idea, I haven't heard of anything like this in my country but I think it's great to get an excuse to wear a costume also outside conventions, and maybe make some audience happy! I participated in my first event last weekend, it was called Kids Flix, a children's movie day and it was held in a cinema inside a shopping centre.


Koko komea MCG-ryhmä! Itse olen siis edessä oikealla
The awesome MCG group! I'm the one on the right at the front

Paikan päällä oli muitakin Disneycossaajia, joten Enchanted-elokuvan Gisele-asuni sopi teemaan hyvin! Disneycossaajien lisäksi ryhmässä on runsaasti mm. Tähtien Sota -cossaajia. Jännitti vähän miten pärjään, sillä tehtävänämme oli tervehtiä/viihdyttää elokuviin tulleita lapsia ja lapsiperheitä, ja minä en ole tottunut kauheasti olemaan lasten ympärillä! Mutta kai minä ihan hyvin selvisin. Hienointa oli päästä tutustumaan muihin ryhmäläisiin. He ovat upea porukka! Ikähaarukka on hyvin laaja, sillä vanhimmat olivat päälle neljäkymppisiä ja nuorin pikkuinen tyttö, jonka äiti oli tullut mukaan avustamaan pikku pukuilijaa.

There were a lot of other Disney cosplayers there too, so my Gisele costume from Enchanted suited well. In addition there are a lot of Star Wars cosplayers in the group. I was a bit nervous because I'm not used to being around kids and we were tasked with greeting and entertaining them, but I guess I did OK in the end. The best part was getting to know the other cosplayers, they are fantastic!


Prinsessailua! *__*
Princessing *__*

Tosi inspiroivaa tämä kaikenikäisten osallistuminen pukuiluun minusta!! Keskustelimme vasta vähän aikaa sitten mieheni kanssa tulevaisuudesta, ja sanoin hänelle että pian olen liian vanha cossaamaankin. Hän vastasi tähän että olin liian vanha cossaamaan jo 10 vuotta sitten!! Mutta MCG todistaa, että hän on väärässä :) Ihan mahtavaa että kaikenikäiset jakavat tämän harrastuksen. Mukana oli jopa äiti ja tytär molemmat cosseissa. Ehkä se on minunkin tulevaisuuteni, jos joskus saamme lapsia :) Rupesin ekaa kertaa ajattelemaan että ehkä cossaamiselle ei olekaan "Parasta ennen" ikää!

I think it was really inspiring to see people of all ages sharing the same hobby. I discussed future a while back with my husband and complained to him that soon I'll be too old to cosplay. He said I was too old to do it already 10 years ago!! But MCG proves he is wrong :) There was even a mother and daughter both cosplaying. Maybe that is my future if we ever have kids!! This is the first time I actually started thinking that maybe cosplay doesn't have a "best before" date!

Yleisön pyynnöstä myös WIP kuvia Pangya / Arin -puvustani! Paita on nappeja vaille valmis ja hameen pitäisi valmistua suurimmalta osin huomenna. Tähän mennessä näyttää melko hyvälle! Joka tyypin kaavakirja ja Ompele, saumaa, sovita -kirjat ovat olleet jälleen korvaamaton apu tämän teossa. Peruukkikin saapui ja olen hyvin tyytyväinen siihen. Pituus on juuri oikea, otsatukkaa pitää vain vähäsen lyhentää. Hinta ja laatusuhde on kyllä erinomainen. Voin suositella siis tuota peruukkimerkkiä, Reelva nimeltään.

And upon request posting some WIP pics of my Pangya / Arin costume! The shirt is finished except for the buttons and I should finish most of the skirt tomorrow. It's looking pretty good so far! The two sewing books I've bought from Finland have been extremely helpful. I also received my wig and I am very happy with it, the length is just right, only need to trim the bangs a little bit. This wig brand (Reelva) is great value, I can recommend it to other cosplayers.


Paita nuppineulattuna edestä
The shirt, pinned on front

Kaulus... niin paljon nauhoja tässä puvussa että tuskan hiki valuu
The collar... so many ribbons on this costume that I will die sewing them

Paita edestä... ompelin kauluksen oikeasti kiinni enkä huijannut millään neppareilla :)
The shirt from the front... I actually sew the collar on and didn't cheat with any snaps :)

Hame on tällä hetkellä putkilon muotonen >D
The skirt is like a tube at the moment >D

Harsin joka ikisen vekin paikalleen >.< Kuvassa pistot vielä purkamatta
I sew each and every pleat onto its place... I didn't undo the temporary stitching yet


Reelva -peruukki (kuva Ebaysta) tämä näyttää ihanalle luonnossakin ^^
Reelva wig (pic from Ebay) it looks lovely also in actual use ^^


5 comments:

 1. Ihana nähdä sut tuossa Gisellen asussa, näytät tosi nätiltä ja voin kuvitella sut niin hahmouskottavana! Se iso valkonen häämekko on ollu mun unelma jo pitkään, mutta todennäkösesti jää myös sellaiseksi. :D Ja aivan mahtavan näköiset nuo Anastasia ja Drusilla cossajat myös!
  Oon miettiny kanssa et koskakohan jään "eläkkeelle" cossaamisesta, mut sitä on ihan mahdotonta sanoa, mut ajatus lasten ja cossaamisen yhdistämisestä kuulostaa tosi hellyyttävälle. :D Hahmosta riippuen voi myös olla uskottavampaakin, kun ikää on enemmän plakkarissa!

  Hyvältä näyttää myös kaikki wip kuvat, uskon että tosta tulee tosi kiva asu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho kirjotinpa hassusti ton eläke-lauseen, vois lukee viestin kunnolla ennen kuin lähetän haha. :D

   Delete
  2. Kiitoksia! ^^ juu tuossa cossissa on hyvin kotoisa olo ja tykkään hahmosta, olen myös miettinyt tekeväni sen alussa olevan pinkin mekon joskus! Ohh se kermakakku-unelma on kyllä ihana xDD Vaatii paljon taitoja ja metrikaupalla kangasta mutta upea se on!

   Totta, löytyyhän sitä aikuisempiakin hahmoja mitä voi cossata ^^ Suomessa näkyy harmittavan vähän vanhempia cossaajia! Mutta voisin kuvitella että heidän määränsä kuitenkin lisääntyy vuosien mittaan. Toivottavasti ainakin, niin ei tule yksinäinen olo sitten kun itse on 30+ tai 40 :D

   Delete
 2. Oooh, näyttääpä hyvältä! Tosi ammattimaista jälkeä. Tsemppiä loppurutistukseen! <3

  Tuosta cosplay-ikäasiasta: mielestäni koskaan ei pitäisi kasvaa niin "aikuiseksi", etteikö kehtaisi toisinaan pukeutua hassuun pukuun. Asenne ratkaisee. ^_~ Toki olen ainakin itse huomannut, että iän myötä tähän harrastukseen on tullut uusia puolia: esimerkiksi inspiroidun useammin hieman vanhemmista (enemmän itseni ikäisistä) hahmoista, ja myös piirrettyjen/mangan ulkopuolisten hahmojen pukuilu on ruvennut kiinnostamaan. Cosplay'ta voi harrastaa niin monella tapaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos!! ^^ Puku on jo muutamaa pikkujuttua vaille valmis ja olen aika tyytyväinen! Coni on ensiviikonloppuna joten lisää kuvia tulossa pian :)

   Olet varmasti oikeassa. Ikähän on kuitenkin vain numero, ei pitäisi miettiä sitä liikaa :) Jotenkin vain, kuten ylemmässä postauksessa sanoin, tuntuu että harrastajakunta on yksinomaan nuorta porukkaa Suomessa. Ehkä tilanne tulee vielä muuttumaan. Itselleni olisi ainakin tärkeää, että voin hengailla suurinpiirtein omanikäisessä porukassa, cossasin sitten mitä tahansa.

   Totta, on myöskin luontevaa cossata suurinpiirtein omansa ikäistä hahmoa! Muuten, kun puhuin tuossa postauksessa myös "Äiti ja tytär" cossaamisesta, selailin viikonloppuna kaavakirjaa kangaskaupassa ja näin yltiösöpön sivun jossa oli aikuinen nainen ja pikkutyttö yhteensopivissa merenneitoasuissa :D Se oli jotenkin niin suloista ja inspiroivaa!!

   Delete