March 13, 2013

Cosplay-päivitystä / Cosplay update

Viimeviikon päivitys jäi välistä, sillä olen ollut älyttömän kiireinen! Heräsin nyt vihdoin siihen että ei hitsi, seuraava conihan (eli Melbournen Supanova Pop Culture Expo) on jo kuukauden päästä, eikä pukuni ole läheskään valmis, argh! Joten viimepäivät ovat kuluneet jokseenkin pakonomaisen ompelun parissa, mitä tulee jatkumaan vielä hyvän aikaa sillä hame on vielä aloittamatta. Olen siis tekemässä Arinin koulupuvussa Pangya! (Super Swing Golf) -pelistä. Se on hyvin hauska ja viihdyttävä golf-teemainen roolipeli jota voi pelata netissä moninpelinä tai Wii:llä. Hahmot ovat tosi söpöjä!

I didn't update last week since I've been super busy! I finally woke up and smelt the coffee, the next con (Melbourne Supanova Pop Culture Expo) is already in a month and my costume isn't even close to finished!! So I've been sewing in a rather manic fashion... I'm making Arin from Pangya! (Super Swing Golf) game, it's a great golf-themed RPG for both computer & Wii, I really recommend it... the characters are super cute!


Tuo oikeanpuolinen on tekeillä juuri nyt
I'm making the one on the right hand side

Paita on jo hyvässä vauhdissa, toivottavasti en turmele sitä kunhan pääsen napinläveihin asti, jännittää vähän sillä en ole koskaan ommellut napinläpeä ennen. Lisäksi pistin eilen peruukin tilaukseen, joka näyttää ainakin kuvassa ihanalta! Pitkät kirkkaansiniset kanekalon-kuituhiukset *__* Ebaysta 16 AUD (lienee reilut 10 euroa)... en ymmärrä miten peruukit voivat olla Ebayssa niin halpoja, saa sitten nähdä onko laatu todellisuudessa yhtä hyvä kuin mitä tuotekuvaus antoi ymmärtää. Olen melko innoissani tästä cossista, tuleehan siitä kuitenkin kokonaan itsetehty. Lisää kuvia puvusta ja peruukista sitten myöhemmin! 

The shirt is already coming along nicely, I hope I don't ruin it when I make the button holes, never made them before. I also ordered a wig from Ebay yesterday, it's made from Kanekalon fiber and it looks beautiful. But it cost only 16 AUD! I can't believe how cheap the wigs are on Ebay... I'll see if the quality is as good as in the product description. I'm quite excited about this cosplay as it will be all self-made after all. More pics later!

Lisäksi minulla on kaksi uutta cossia suunnitteilla, Prinsessa Ruusunen/Aurora metsäpuvussa sekä sinisessä prinsessamekossa. Ensin mainitun ajattelin tehdä itse ja jälkimmäisen tilata suosiolla, sillä en ole vielä tarpeeksi taitava tekemään prinsessamekkoa. Ruususen sinisen ja vaaleanpunaisen välillä on todellakin vaikea valita, mutta menin tuntuman mukaan ja valitsin sen vaihtoehdon josta pidin jo pikkutyttönä elokuvaa katsellessa enemmän eli sinisen! Pinkkikin on ihana, mutta se sininen versio on jotenkin elegantimpi, ja myös "harvinaisempi" sillä useimmissa kuvissahan Aurora on siinä pinkissä mekossa. Muita mielipiteitä??

I'm also planning two other new cosplays, Sleeping Beauty (Aurora) in the forest dress and the blue princess dress. I'll make the former and get the latter tailor made since I'm not skilled enough to make a complicated dress yet. It was difficult to choose between Aurora's blue and pink dresses, since both are so beautiful but I went with my gut feeling and picked my favourite from childhood, the blue one. I find it more elegant and more rare too, with the pink version usually being displayed in pictures. What do you guys think, which one is better?


Auroran kaunis metsäpuku olisi helppo cossi toteuttaa
Aurora's beautiful Briar Rose dress would be easy to make

Olen koukussa prinsessapukuihin xD Pidän erityisesti sinisestä versiosta
I'm hooked on princess dresses xD I especially like this dress in blue

Saa nähdä millainen prinsessapuvusta tulee, sillä aion tilata sen Hong Kongista hyviä palautteita saaneelta Ebay-myyjältä/ompelijalta... jännittää hieman sillä en ole ennen tilannut pukua netistä, mutta ostopäätös ei ollut niin vaikea sillä hinta ei ole paha. Ei vielä tietoa missä conissa debytoin Aurorana, ehkäpä ainakin toista pukua Animeconissa heinäkuussa, sillä nyt on tullut päätettyä sinnekin mennä M:n kanssa! Pitää varata piakkoin ne lentoliput Suomeenkin täältä Australiasta, heheh. Ihanaa päästä Suomeen sekä Animeconiin kesäiseen Kuopioon! Onko muita tulijoita?

It'll be interesting to see how the princess dress turns out since I'm ordering it from an Ebay seller in Hong Kong... I'm a bit nervous since I never ordered a costume from the Internet or Ebay, but it wasn't difficult to arrive in the decision since the price isn't that bad. I haven't decided when to debut Aurora yet, maybe I will wear at least one of the dresses in Animecon in Finland this July, since I've decided to go with M! I should book my flights from Melbourne to Finland too, heheh. I can't wait to travel to Finland and Animecon in the lovely summer town Kuopio! Anyone else coming?

6 comments:

 1. Olisi suunnitteilla tulla animeconiin :) En ole vielä ihan varma. Ostin jo liput Desuconiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kun mäkin pääsisin Desuconiin >.< siellä on aina ollut tosi kivaa, perinteeksi muodostuneesta surkeasta säästä huolimatta ^^; Tule ihmeessä Animeconiinkin! Kuopio on mukava kaupunki kesällä. Ja voitaisiin vaikka jutskata jos törmättäisiin :) Majoituksen kanssa kannattaa olla tosi ajoissa, jollet yövy kaverin luona.

   Delete
 2. Hei, sun pitää ehdottomasti laittaa tänne WIP-kuvia sitä mukaa kun Arin edistyy! Tuo asu on niin ihana. Tsemppiä, ehdit kyllä hyvin saada projektin valmiiksi! (Ps. Napinläpiä kannattaa harjoitella ensin muutama kappale pienelle tilkulle (varsinainen pukukangas). Muista vain tarpeeksi löyhä langankireys niin hyvä tulee!)

  Kaikki Auroran asut ovat aivan ihania. Oon niin iloinen, että valitsit juuri tämän hahmon seuraavaksi cosplay-projektiksi! (Paitsi nyt mulla on kamala dilemma, koska pukusuunnitelmia on jo liikaa ja se Mulan rupesi houkuttelemaan ihan kamalasti, kun mainitsit siitä... :'D) Jos pitäisi valita pinkin ja sinisen prinsessamekon väliltä, niin kyllä se sininen olisi myös oma suosikkini.

  Äääää on niin kivaa päästä taas yhdessä coniin...! *____*

  ReplyDelete
 3. Kiitos! ^^ Eiköhän tuo tule valmistumaan, vaikka jätinkin aikomattani vähän viimetinkaan. Löyhä langankireys, hmm, pistän muistiin. ja pitää ehdottomasti harjoitella ensin etten oikeasti turmele sitä paitaa o__O

  Ihih, tule Mulanina Kuopioon ^^ kamalaa, sotken täysin sun vuoden cosplaysuunnitelmat, anteeksi xDD Mä kyllä varmasti cossailen tuota useampaankin otteeseen, että tänä vuosi ei ole viimeinen tilaisuus, vaikka toki olisi ihanaa ryhmäillä jo tänäkesänä, kun niin harvoin pääsen sinne Suomeen T__T Pistä mietintämyssyyn, tässä ehtii vielä jos muut suunitelmat joustaa!

  ReplyDelete
 4. Mun piti kirjoittaa tänne jo aikoja sitten mutta unohtui. :D Aww vähän söpö toi seiloripuku! En malta oottaa että laitat siitä valmiita kuvia. :)

  Mun mielestä toi sininen asu oli kanssa kivempi, mutta luulen et siihen vaikutti myös se, että tykkäsin siitä sinisestä haltiattaresta enemmän. :D

  Mulle tuli oikeestaan tästä Disney-aiheesta nyt kauhee inspis tehdä se Jasminen punainen orjapuku (en keksinyt sille parempaa nimeä XD) koska se on tosi samantyylinen kun Tatran asu. Onko teillä jo joku paikka missä majoitutte Maarian kanssa? Meinaan mietin, että olisinko sitten vain yhden päivän vaiko en. Mutta toisaalta kun Aconiin kaavailtiin MKR-cossiakin niin oon ihan sekaisin mitä tehdä. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! ^^ Kiitos, kuvia tulossa pian, puku edistyy!

   Hehe joo mäkin tykkäsin siitä sinisestä haltiattaresta eniten :D Ne suomalaiset äänet on hyviä. :)

   Joooo liity toki remmiin Jasminena! Se punainen puku on nätti (very sexy babe!! :D), tykkään erityisesti siitä tiarasta ja siitä käärmekorusta toisessa käsivarressa! (mulla on muuten suunnitelmissa tehdä se lopun lila haaremiasu joskus, kankaat on jo mutta en ole vielä saanut aikaiseksi)

   Me majoitutaan Hotelli Atlakseen. Kannattaa olla ajoissa sen majoituksen kanssa. Kyseleppä Feeniksiltä, foorumin perusteella se olisi tulossa Animeconiin myös, ehkä voitte jakaa huoneen. Meillä on muutenkin foorumitopicci aiheesta, jotta sinne mars! :D

   Delete