March 28, 2011

Kuuden kuukauden urakka

Kauan kestäneen jahkailun ja pähkäilyn päätteeksi päätin perustaa oman blogin. Minulla oli pitkään tyttöjen anime/mangasarja-aiheiset nettisivut ja sitä ennen useita muita sivuja, mutta suljin viimeisimmät sivuni ajanpuutteen vuoksi. Ehkä huono lähtökohta blogin perustamiselle, jos aika on kortilla, mutta toisaalta blogia on huomattavasti kevyempää ylläpitää kuin laajaa nettisivustoa. Mutta siis ajattelin kirjoitella kaikesta itselle tärkeistä ja sydäntä lähellä olevista aiheista, kuten käsitöistä, musiikista, peleistä, elokuvista ja niin edelleen. Blogi on minulle paikka koota omia ajatuksia ja tekemisiä, jotta niitä voi katsella joskus myöhemmin. Totta kai ystävät ja muutkin ovat tervetulleita blogiani seuraamaan (yeah right, huijaan varmaan itseäni, että joku muu jaksaa löpinöitäni lueskella)!

Jotta tämä kirjoitus ei jäisi ihan tylsäksi, ajattelin kertoa viikonlopun aikaansaannoksista. Candy Candy -koulupukucossini on vihdoin valmis! \o/ Kyseessä siis ensimmäinen täysin omin avuin väsäämäni puku, johon on tosiaan uponnut hikeä ja kyyneleitä... tai ainakin tuhottomasti aikaa. Aloitin puvun tekemisen jo viimevuoden elokuussa ja sain vasta nyt valmiiksi. Säälittävää, eikö olekin? Hitunen perfektionistista luonnetta ja peukalo keskellä kämmentä mitä ompeluun tulee --> ei hyvä lähtökohta aloittaa cosplay-ompelu.

Mutta uhmasin tosiaan luonnettani ja kuroin tämän tekeleen puolessa vuodessa kasaan, imettyäni ensin itseeni tukun vaateompelutietoutta kahdesta ompeluopuksesta (olkaa te onnellisia, jotka olette saaneet ompelun vierihoitoa äidiltänne. Oman äitini vaateompelu rajoittuu housujen lahkeiden lyhennykseen, tosin parempi sekin kuin ei mitään).Helma on kyllä tasainen edestä, jostain syystä vain jäi vähän ryttyyn vyön alle, niin on ylempänä yhdestä kohtaa. Rusetti on muuten mielenkiintoinen kolmesta eri osasta koostuva viritelmä.

Kuvassa minulla siis EI ole kohottavaa alushametta, jonka tulen hommaamaan puvun "debyyttiä" varten. Olen pukuun suht tyytyväinen, sillä jopa vetoketjuista ja muista yksityiskohdista tuli suhteellisen siistit. Ainut mikä harmittaa on puvun yläosan epäsymmetria. Mekon yläosa istui alussa vain toiselta puolelta (johtunee fysiikastani), ja nerokkaana pikaratkaisuna menin leikkelemään kaavaa vain toiselta reunalta. Ei hyvä idea. Onneksi sitä ei kauheasti huomaa, käytännössä näkyvä vaikutus on siinä, että olkaimet ja hihat istuvat hiukan eri kohdissa. (Sanoinhan että olen perfektionisti!) Ohessa vielä referenssikuva (minusta tulee siis tuo blondi, eli Candy. Ja tämä on huono kuva, koska puvun reunasomisteiden värit ovat mitä sattuu. Mutta tämä on ainut anime-tyylin kuva, jonka olen löytänyt netistä):


Ah, kasarianime ja kiiltävät silmät. Tämä sarja on kyllä todellinen helmi.

Lisäksi sain viikonloppuna aikaan Super Sailor Venuksen takarusetin, joka piti tehdä valmiiksi jo iät sitten mutta se vain jotenkin jäi, kun oli muutakin näperrettävää. Tämä on siis osa muunneltavaa Sailor Venus -pukuani, jossa hihhuloin jo viimekesänä. Tämä on varmaan... n.:s rusetti jonka olen cosplayta varten valmistanut. Pelkästään Venuksen asussakin on 3 rusettia. Mutta minkäs sille voi, kun rusetit ovat söpöjä ja tyttösarjat niitä pullollaan.


Ensi viikonloppuna ompelut tulevat oletettavasti taas edistymään, kun rakas ystäväni Mercury tulee luokseni ja väsäilemme samaisen Sailor Moon -sarjan pukuja. Saan siis elävän kohteen, josta imeä ompelutietoutta, huhuhu! ^^ Olen varmaan hullu, kun ompelen käytännössä kolmatta cossiani ja materiaaleina on mm. lycra ja silkki. Vielä hullumpi olen, jos tosiaan pistän lopullisen tekeleen kesällä päälleni. Sitä odottaessa!

5 comments:

 1. Heissanpöö!
  Tässä saat yhden lukijan! :)
  Hei, tuo näyttää upealta!! GREAT JOB! ♥

  Jos haluat stalkata takaisin niin tässä on oma blogini ellen sitä ole jo antanut.. Jos en ole niin ihmettelen koska olen hiillostanut kaikkia sitä lukemaan XDD

  http://smilemoonbeam.blogspot.com/

  ReplyDelete
 2. Heippa~ Kivaa, että eksyit tänne! Kiitos xD Aikaa tuohon pukuun tosiaan upposi, toivottavasti näkyy lopputuloksessa.

  En ole saanut aiemmin blogisi linkkiä. Nyt pääsen sitten seurailemaan sitä, yay! ^^

  ReplyDelete
 3. Oii Candy Candy! Itselläni on edelleen muutama Candy Candy vhs:nä ja jokin aika sitten aloitin sarjan katsomisen youtubessa.
  Pukusi on erittäin nätti! :3

  ReplyDelete
 4. gabylicious: Kiitos! :) Oi, ihanaa että muitakin Candy Candy -faneja vielä löytyy. Tämä on niin retro sarja, että harva edes muistaa tai kiinnostuu siitä enään nykypäivänä. Suomidubbaus on kyllä hupaisaa viihdettä. Tais olla pikkasen pieni budjetti sen teossa, kun miesnäyttelijä näyttelee naistenkin roolit! :D Hahaha! Alkuperäsessä japaninkielisessä on kyllä hyvät äänet :)

  ReplyDelete
 5. Aaaa, tuohan näyttää päällä vielä paremmalta kuin hengarissa! Propsit hyvästä työstä. *thumbs up*

  ReplyDelete