April 21, 2014

Cosplayta ja hyväntekeväisyyttä osa 2. / Cosplay and charity part 2.

Olen laiskistunut blogin päivityksen osalta, mutta lupaan parantaa pian! Oikeastaan ongelma on ollut pitkälti ajan puute, sillä olen viimeviikkojen ajan järjestellyt muuttoa Suomeen, mutta muutenkin on ollut viikonloppuisin kaikkea ohjelmaa. Cosplaytapahtumia varsinkin on riittänyt! Olen ollut loppuun asti mahdollisimman aktiivisesti mukana Melbourne Costume Groupin hyväntekeväisyystapahtumissa. Tämän lisäksi olin äskettäin myös Supanova scifi- ja populäärikulttuuriexpossa, josta kirjoittelen myös vielä erikseen. Mutta pitemmittä puheitta viimeaikaisiin tapahtumiin.

I have been lazy in regards to updating my blog but I promise to improve soon! Actually the problem has been my lack of time, as I have been organizing our move to Finland and there have been all sorts of activities on weekends, including cosplay charity events with Melbourne Costume Group. I was also at the Supanova pop culture expo on Saturday 12th of April, I will write about it soon. But without further edo, some snapshots from recent events.


1. Tour de Transplant 30.3.2014

Tour de Transplant oli 1100 kilometrin 9 päivää kestävä pyöräilymaratoni, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa elinluovutuksen saaneiden leikkauden yhteydessä tarvittavaan majoitukseen lähelle sairaalaa. Melbourne Costume Group oli mukana maaliviivalla hurraamassa pyöräilijöitä sekä tervehtimässä lapsia ja perheitä jotka osallistuivat tapahtumaan! Tapahtuma järjestettiin yhdessä suosikkipuistoistani, Fawkner parkissa, jossa tarjolla oli grilliruokaa ja suklaamunia lähestyvän pääsiäisen kunniaksi.

Tour de Transplant was a 1100 km 9-day cycling challenge, whose purpose was to raise money for the accommodation of transplant receivers. Melbourne Costume Group was there at the finish line cheering on the cyclists and greeting kids and families! The event was held at one of my favourite parks ever, Fawkner Park, where BBQ food was served as well as chocolate Easter eggs.


Näissä ihastuttavissa maisemissa tapahtuma järjestettiin! Vehreää puistoa silmän kantamattomiin
These are the lovely views where the event was held at! Green parklands as far as the eye can see

Tulikos talvi syksyn keskelle? No eipä sentään Melbournessa, tämä on kuvakäsitelty :)
Did winter hit in the middle of autumn? No, not in Melbourne, this was edited :)
Photo by Ian Stubber

Lumikin kori oli hyödyllinen myös suklaamunia jaellessa!
Snow White's basket turned out to be useful in handing out chocolate eggs!

Osa ryhmästä koolla. Kuvan otti Ian Stubber.
Part of the group. Photo by Ian Stubber

Ryhmä hyvän tarpeen asialla! Kuva Ian Ian Stubber.
The group showed up for a good cause! Photo by Ian Stubber

Ihanat leidit puistossa. Sofia (Anastasia): Percy Saphinia. Daphne (Scooby Doo): Siobhan. Kuva Ian Stubber.
The lovely ladies in the park. Sofia (Anastasia): Percy Saphinia. Daphne (Scooby Doo): Siobhan Photo by Ian Stubber


2. Autism Awareness Day 6.4.2014

Autismipäivä järjestettiin Luna Park -tivolissa. Tapahtuman tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta autismia sairastavista sekä järjestää autistisille lapsille tilaisuus nauttia tivolin huvituksista turvallisesti sekä normaalia edullisempaan hintaan. Melbourne Costume Group oli tapahtumassa tervehtimässä lapsia ja perheitä sekä viihdyttämässä laitteisiin jonottajia. Lapsia oli paljon joten tapahtuma oli hyvin toiminnantäyteinen! Laitteisiinkin olisimme saaneet mennä ilmaiseksi, mutta Jasmine ei ole kovin hurjapää, ja karusellin ilmaiset kyydit menivät valitettavasti kiinni juuri nenän edestä.

Sivumainintana muuten, että Luna Park on ainoa huvipuisto Melbournessa lähellä keskustaa. Ja siis kuppasen kokonsa vuoksi en kutsuisi sitä huvipuistoksi vaan pikemminkin tivoliksi. Aika jännä, että Helsingissäkin on suurempi ja parempi huvipuisto kuin Melbournen kaltaisessa suurkaupungissa!

Autism Awareness Day was held at Luna Park in Melbourne. The point of the event was to increase awareness and create an opportunity for the sick kids to enjoy the rides safely at a discounted price. MCG was there to greet kids and families and entertain those lining up. We could've also gone on the rides but Jasmine is not such a big fan of the thrills. Could have tried the Merry-go-round, but unfortunately the free rides closed before I managed to get on it!


Jasmine ja norsu! Kuvan otti Moira MCG:stä
Jasmine and the elephant! Photo by Moira from MCG

Jasmine ja lampun henki. Kuvan otti Ian Stubber.
Jasmine and the genie in the lamp. Photo by Ian Stubber

Koko ryhmä koolla! Kuvan otti Ian Stubber.
Group photo time! Photo by Ian Stubber

3. Good Friday Appeal 18.4.2014 

Pitkänperjantain tapahtuma on yksi vuoden merkittävimpiä hyväntekeväisyystapahtumia Melbournessa ja sen tarkoituksena on kerätä varoja paikallisen lastensairaalan hyväksi. Koska kyseessä on pukuryhmän suurimpia vuotuisia tapahtumia joka saa usein paljon myös huomiota medioilta, piti tapahtumaan anoa osallistumislupaa ja cossiasu täytyi hyväksyttää ryhmän vetäjillä. Sain Peach-cossini kätevästi valmiiksi ennen tapahtumaa ja Peach hyväksyttiin mukaan! Olen todella iloinen, että pääsin olemaan osana tätä mahtavaa tapahtumaa. Koska kyseessä oli perhetapahtuma on kenties turhaa edes sanoa, että kiirettä riitti! Lapset melkeinpä jonottivat valokuvia varten kanssamme, emmekä pystyneet liikkumaan paikaltamme melkeinpä metriäkään ennen kuin innostuneet lapset parveilivat ympärillämme. Hyvin intensiivistä mutta samalla hirveän hauskaa ja palkitsevaa. Kolikoita kilisi kolehtiin sellaiseen tahtiin, että rahankeräysastiaa oli pian hankala kantaa, sillä siitä tuli niin painava!

The Good Friday Appeal is one of the most significant charity events in Melbourne each year, and the point is to raise money for the Royal Children's Hospital. Because it's one of the most high-profile events that captures media attention, our cosplays needed to be approved in order for us to join the event team. Luckily I managed to finish my Peach cosplay on time and Peach also got approved! I was ecstatic to have the opportunity to join this fantastic event. Needless to say it was busy as crazy and kids and families kept lining up for the photos. We could hardly move! It was very intensive but at the same time so much fun and so rewarding. The tin got so heavy with coins that it was soon hard to carry it around!


Pojatkin tykkäsivät Super Mario -peleistä tutusta Peachistä! Kuvan otti Anne MCG:stä
Even boys liked Peach made famous by Super Mario games! Photo by Anne from MCG

Ihana prinsessatiimi! Esmeralda: Amy / Unique Cosplayers. Ariel: Percy Saphinia.
The lovely princess team! Esmeralda: Amy / Unique Cosplayers. Ariel: Percy Saphinia.

The Cool and the Bad: Jack Sparrow, Mr. Gibbs and Indiana Jones.  Epic, all the way to the expressions!!!

Peach and Esmeralda!

Cossipainotteisella linjalla jatketaan, seuraavassa postauksessa kerron nimittäin Supanova-conista.

Cosplay posts shall be continued, coming up a post about Supanova, stay tuned!

2 comments:

 1. Äää! Ihania kuvia! Oon sanonut tän varmaan jo sata kertaa aiemmin, mutta oon niin iloinen että tällaisia pukuilutempauksia järjestetään siellä päin maailmaa. Kunpa tällainen toiminta rantautuisi Suomeenkin...

  Tuo Fawkner Park kuulosti korvaan niin kovin tutulta että piti ihan googlata kyseinen puisto. Eikös me syöty tuolla yksi arkipäivä pikniklounasta kun olin siellä käymässä? (Eikä muhun suinkaan iskenyt matkailukärpänen taas kerran... >.<)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitus ^^ Jepjep, luulen että saatoin näyttää tuon puiston sulle joskus lounastauolla, kun mun työpaikkahan oli tuossa lähellä. Mä vaan jotenkin niin tykkään siitä paikasta, se on sellainen ihana vihreä keidas keskellä toimistotalojen bulevardia :) Lähden kyllä mielelläni matkaoppaaksi Australiaan joskus tulevaisuudessa, hih. ;)

   Delete