May 23, 2011

Hanami 2011 ja kesän ensicossi

Viimesunnuntai oli aivan mahtava päivä. Ilma oli upea, joten mikäpäs sen mukavampaa kun viettää hanamia Roihuvuoressa! Hanamihan on siis japanilaisten kirsikankukkapuujuhla, ja Roihuvuoressa kasvaa kirsikankukkapuita (niiden lisäksi siellä on myös japanilaistyylinen puutarha). Siellä järjestetään kyseinen ulkoilmatapahtuma joka kevät. Roihuvuoressa hanamia vietetään nurmikentällä, jonka reunoilla on Japani-aiheisia kojuja. Kojuissa myydään japanilaista ruokaa, lehtiä ja muuta krääsää. Lisäksi tapahtumaan kuuluu Japani-aiheiset esitykset, esimerkiksi budo- ja tanssinäytökset. Muuten se onkin melko kiireetön tapahtuma, jossa ihmiset perheineen ja ystävineen kokoontuvat nurmikolle nauttimaan ilmasta ja piknikeväistä.

Väenpaljoutta hanamissa viimeviikonloppuna

Hanamin must-eväisiin kuuluu tietenkin sushi. Nammmm~! (Huomaa söpö kalanmuotoinen soijakastikepullo!)

Täytyy kyllä sanoa, että itse nautin hanamista ja mahtavasta ilmasta täysin rinnoin! Olin hieman surumielisesti varautunut hengaamaan nurtsilla yksikseni koska kavereita ei ollut tulossa, mutta sain sittenkin seuraa, mistä olin varsin mielissäni (vaikka olin kyllä hiukan surullinen, kun seuralaiseni ei suostunut ottamaan minusta ainuttakaan kuvaa. Ja tietenkään en älynnyt pyytämään ketään itseäni kuvannutta randomi-heppua kuvaamaan meitä). Olin pukeutuneena magentanpunaiseen Belldandy -cossiini, ja tunsin kyllä aluksi oloni hiukan orvoksi, kun cossaajia tapahtumissa oli niin vähän. Huokailin kauniiden kimonopukuilijoiden perään, ja vannoin itselleni hommaavani nätin kimonon/yukatan ja päivänvarjon seuraavaa hanamia varten. Nätin kimonon hommaamisessa on se hyvä puoli, että voin käyttää sitä vielä sittenkin, kun tunnen itseni liian vanhaksi kävyksi varsinaiseen cossaamiseen.

Hanamin jälkeinen photoshootti kerrostalomme etupihalla. Etupihan pikkupuisto on niin kaunis istutuksineen ja vesiputouksineen, ettei uskoisi ollenkaan, että tämä on kerrostaloalueelta läheltä ydinkeskustaa, vai mitä!

Vaikka kaverini ei kuvia ottanutkaan, sain sentään päivän satona ylläolevan photoshootin kuvat, jotka G otti (todella sinnikkään suostuttelun jälkeen) kotonamme hanamin jälkeen! Alla vielä huvin vuoksi kuvia viime vuoden hanamista, jolloin pukeuduin Tokion Harajukusta ostamaani lolita-mekkoon. Kuvat ottanut Feeniks.

Lolita-söpöilyä hanamissa 2010 (kuva Feeniks)

Lisää lolita-söpöilyä (kuva Feeniks) 


Cosseista puheen ollen, lauantaina workshoppasimme taas Mercuryn kanssa Eternal-pukuja. Eternal Venus -pukuni on ehkä sittenkin pelastumassa, jos saan eräältä cossiystäväiseltäni keltaista jämäkangasta, joka riittäisi helmaani mainiosti. Tosi mahtavaa, jos cossi toteutuu ja pääsen osaksi ryhmää! Toisaalta itken joka hetki kun olen vangittu ompelukoneen ääreen kauniilla kesäsäällä T__T Ehkä se tuntuu olleen sen arvoista viimeistään siinä vaiheessa, kun ollaan conissa koko ryhmän kera.

Cossikesä on nyt siis virallisesti avattu ^^ Ajattelin muuten käydä ottamassa ripsienpidennykset cosseja ja häitä silmällä pitäen. Superturhamaista rahan käyttöä, mutta tuuheat ja pitkät ripset vaan on niin upeat! Sopisivat moneen cosseistani ja saisin mahtavat ripset ilman tekoripsien kanssa taistelua (kokeiltu on, sen taistelun olen jo hävinnyt). Mutta pitääpä hihkua turhamaisuuksista lisää ensi kerralla, sillä nyt on kai pakko mennä nukkumaan. Oyasumi~

4 comments:

 1. Voih, olisin niin mielelläni tullut seuraksesi sunnuntaina! Mulla meni koko päivä ommellessa peruukkikuituja. ;__; Ensi vuonna kyllä tuun hanamiin myös. Muuten, EK:ssa on toisinaan myynnissä "kimonosatiinia", joten oman kimonon voisi parhaassa tapauksessa värkkäillä itse.

  (Muuten, tuo sininen lolita-mekko on IHANA! <3)

  Valmistuu, valmistuu! :)

  Yritin itsekin joskus vuosia sitten (2009?) irtoripsien laittamista mutta ei kyllä napannut mullakaan. Tosin vielä silloin mulla oli ylipäätään paaaaaljon vähemmän kokemusta meikkaamisesta. Ripsipidennyksillä on tosiaan etunsa (ei esim. tarvii käyttää lainkaan ripsaria, kade!), mutta taidan itse olla liian pihi pidennysten ottamiseen. ^^; Kesäkuun MKR-ryhmää silmällä pitäen tuuheista ripsesti olisi kyllä etua, joten ehkä mun olisi aika opetella tuo ripsien laittamisen jalo taito...

  ReplyDelete
 2. Mennään ihmeessä porukalla ensivuonna, se on tosi ihana ja mukavan rento tapahtuma hyvällä säällä ^^ Sääli kun et päässyt sunnuntaina, mutta ymmärrän että noitten peruukkien kanssa on väsäämistä xD Ajattelen vain kauhulla Jasmine-peruukin väsäämistä ensi vuoden cossien ohella! xD Voishan sitä itsekin turailla kimonon, tosin veikkaan että voisi jopa tulla halvemmaksi tilata jostain kiinasta, ja säästäisi aikaa :) Mutta pitääpä sitä kattella lähempänä. Kiitos, mäkin tykkään tuosta mekostani, vaikka olisi kiva laajentaakin lolitarepertuaaria, kun tuo on ainoa sen aiheinen pukuni. Joo, irtoripset on tosi vaikeet! Mutta en usko että sulla on pahemmin tarvetta moisille, kun sulla on sen verran tuuhea tukka ja ripset luonnostaan :) Ehkä kestovärjäys vois olla sulle hyvä, saisit tummat ripset ylimääräisen tuuheuden sijasta, etkä hyvällä tuurilla tarviis paljon ripsaria! Kestovärjäykset on myös halpoja (n. 30 euroo), kun taas noista pidennyksistä/tuuhennuksista saa pulittaa reippaasti enemmän :/ Mutta hään ja muitten kesätapahtumien nimissä voisin ehkä panostaa tänävuonna!

  ReplyDelete
 3. Minä myös, minä myös!! ^^
  Kyllä, kutsun itseni ilkeästi mukaan. Mutta ainahan te voitte tökkii mut pois, haha XD

  Ah, Niksu oot tekemässä Jasminea ensi vuodelle? Mä oon alustavien suunnitelmien mukaan tekemässä sitä Briar Rosea ens vuodelle kanssa n.n

  Tekoripsien kanssa auttaa kuulemma että leikkaa niitä pienemmiksi palasiksi ja liimaa niitä "yksitellen" =3 En ole vielä kokeillut mutta ehkä joskus kun löydän sen kadottamani ripsiliiman.. en ihan lähde pikaliimalla kokeilemaan, haha! ^^;

  ps. mäki haluan sushia :3

  - Usagi

  ReplyDelete
 4. Usa: Tottakai pääset mukaan! ^^ Ja juu Jasminehan mulla on ollut planeissa jo pitemmän aikaa, kankaatkin ovat norkoilleet kaapeissa jo alkuvuodesta asti :) Tuohan on hieno uutinen että olet tekemässä Auroraa ensikesäksi, meillähän on jo sitten vähintään paricossi!! ^^ Hmm joo, kaupastahan saa myös sellaisia ripsitupsuja, joita jotkut ihmiset suosii luonnollisemman näköisen lopputuloksen nimissä. Olen kyllä kuullut että nekin on vaikeita >.< Cossaamisessa ja irtoripsissä on vähän se ongelma, että itselläni ei ainakaan koskaan riitä aika coni-aamulla taistelemaan ripsien kanssa pukeutumisen, hiusten ja muun meikkauksen ohella >.< Eli pidennykset ois mulle hyvä vaihtoehto :)

  ReplyDelete