July 27, 2011

Konservatiivinen kesämorsian

Vihdoin! Hetki aikaa kirjoittaa blogiin. Niin sitä vaan luulisi, että kesälomalla on aikaa kaikenlaiseen, mutta olen saanut viimeaikoina huomata, että aika on kortilla. Hää- ja matkajärjestelyt sekä normaaliarjen pyörittäminen vaativat veronsa, enkä ole kauheasti ehtinyt edes nauttia kesäsäistä T__T No ok, tulihan sitä eilen käytyä pikkukosken uimarannalla, joka on muuten tosi kiva! Vantaanjoki ei tuntunut kovin lämpimältä (ehkä n. 24-25 C), mutta olipahan ainakin virkistynyt olo pulahtamisen jälkeen. Lisäksi olen kiireistä huolimatta pitänyt kiinni joka-arkipäiväisestä juoksulenkistä. Tavoitteena tietysti hehkeä hää- ja rantakunto! Viikonloppuiset herkuttelut uhkaavat sabotoida tämän saavuttamisen, mutta olen kuitenkin suht tyytyväinen painooni tällä hetkellä. Se ei saisi muutenkaan muuttua kovin radikaalisti, sillä hääpukua on jo kavennettu ja ensi viikolla on sovitus.

Nyt kun hääpuvuista puhutaan, niin täytyy sanoa ettei itseäni ole koskaan kauheasti inspiroinut viimeisin hääpukumuoti. Jo monta vuotta on jatkunut olkaimeton muoti. Joskus on tullut nähtyä moisia pukuja esim. Satuhäissä vähän tukevampien morsiamien päällä, ja täytyy kyllä sanoa, ettei olkaimeton malli todellakaan imartele jokaista vartalotyyppiä. Silti tuntuu, että moni morsian menee valtavirran mukana ja valitsee massamuodikkaan mallin miettimättä, sopiiko malli edes oman vartalon muotoon. En myöskään innostu runsaista laskoksista/taitteista puvun ylä- tai alaosassa, jotka tuntuvat nekin löytyvän lähes jokaisesta muotipuvusta. Lisäksi nykyään tuntuu, että yhä harvempi morsian käyttää huntua. Minusta hääpuvusta puuttuu jotain olennaista ilman huntua! Hiusmuoti ei sekään kauheasti innosta: nykyään jopa valtoimenaan viuhuvat vapaat kiharatkin menevät hääkampauksesta.

Olen varmaan superkonservatiivinen! Minulle pitää olla klassinen prinsessamallinen häämekko, jossa on pienet olkaimet ja kaunis miehusta. Helma levenee kermakakkumaisesti suoraan vyötärön alapuolelta. Huntu pitää olla ja sen pitää olla nutturan päällä, eikä roikkua niskassa. Ja hiukset tosiaan nimenomaan kauniisti kammatulla, siistillä nutturalla; ei mitään sotkupörheilöitä tai roikkuvia kiharoita. Käsissä hansikkaat ja jalassa yksinkertaiset mutta kauniin sirot kengät, joilla on hyvä tanssia. Tässä muuten asusteita, joita itselleni tulee:

Rusettihansikkaat Ebaysta. Halusin nimenomaan lyhyet hanskat!

Ihonväriset Supadance-tanssikengät Duodancesta. Nämä olisi saanut valkoisenakin, mutta ihonväri käytännöllisempi, sillä näillä voi tanssia häiden jälkeenkin

Iki-ihana pitsivarjo (ostettu jostain conista, muistaakseeni Traconista) sekä pitsiviuhka (ostettu parilla eurolla heräteostoksena Aprillista, kun ostin sieltä cosplaymeikkiä), jos tulee kuuma päivä

Olin innoissani, kun huomasin Iltasanomien netissä kuvia Disney-aiheisista hääpuvuista, mutta eiköhän nekin olleet juurikin parjaamiani muotipukuja, joissa harvoissa on perinteiset olkaimet/hihat, yläosassa laskoksia/taitteita ja alaosissa rumia epäsymmetrisiä ryppyjä. Höh! Vaikka puvut eivät minua miellyttäneetkään, kuvat olivat kuitenkin kauniita ja niitä oli hauska katsella. Bellen puku olisi ehkä voinut juuri ja juuri vastata omaa makuani, mutta jotenkin miehustan malli ja kirjailut eivät säväytä, enkä pidä siitä miten olkaimet kiinnittyvät melko eteen. Huh huh, mikä pukunirsoilija olenkaan! Mutta minkäs teet, kun nykypäivän muoti ei inspiroi yhtään (ysäri- tai jopa kasarihääpuvut olisivat lähempänä makuani!). Minun olisi muutenkin varmaan pitänyt syntyä johonkin barokkiaikaan, tai sitten 50-luvulle. Olen hillitön fiftarifani! Nyt kun olen oppinut vähän ompelemaankin, saatan ruveta kyhäilemään 50-luvun tyylisiä kellohelmahameita, joita niin rakastan!

Niin, ja mitenkäs tämä pukunirsoilija sitten onnistui löytämään mieluisensa puvun? Itseasiassa olin aikaisin liikkeellä, sillä fiilistelin ihania käytettyjä hääpukuja Huuto.netissä jo yli vuosi sitten, ja iskin siellä silmäni ihanaan prinsessapukuun! Puku on kuin unelma ja sitä on käyttänyt 2 morsianta, mikä ei minua haittaa ollenkaan. Sain nimittäin juuri sellaisen puvun kuin halusinkin varsin kohtuulliseen hintaan, eikä kyseisenlaista pukua olisi edes voinut löytää uutena tai vuokrattavana!

No comments:

Post a Comment