October 30, 2011

Söpöt pörröiset ystävämme (+matkakuumetta!)

Pahoittelen että tästä tulee hieman matkailu/Australia-aiheinen postaus (joka sopisi ehkä paremmin toiseen blogiini), mutta en voi olla ihkuttamatta viimeviikonloppuna G:n kanssa näkemiäni koaloita!!

Olimme siis koko viimeviikonlopun tien päällä Great Ocean Roadilla (hienoja nähtävyyksiä täynnä oleva reitti, joka alkaa reilun sadan kilometrin päässä Melbournesta), ja yövyimme kaksi yötä poissa kotoa. Reitin varrella  tuli vastaan useita tilaisuuksia nähdä söpöjä pörröisiä ystäviämme luonnossa (mikä on minusta paljon hienompaa, kuin katsella niitä eläintarhan aitauksissa): Kenneth Lake -nimisessä paikassa kulki tie eukalyptuspuiden keskellä, ja kun auton malttoi pysäköidä tien reunaan ja kävellä hetken matkaa jalan, saattoi koaloita bongata jopa tusinan korkeiden puiden latvoissa.

Kenties paremmat valokuvaustilaisuudet tulivat kuitenkin vastaan myöhemmin, kun törmäsimme tien varressa olevissa matalissa puissa oleskeleviin koaloihin myöhemmin reitillämme. Eräs yksilö mutusteli eykalyptuspuun lehtiä matalalla oksalla, kun taas toisessa paikassa näimme kokonaisen matalan puun täynnä koaloita, joilla oli menossa jonkinlainen kina keskenään (ja ne pitivät tosi kummallista ääntä!!) Suloisin oli muista erossa istuskeleva, rauhallisen oloinen yksilö, josta sain useita hyviä kuvia.

Tämä kaveri mussutti eukalyptuspuun lehtiä

Tämä söpöys vain istuskeli tyynesti puunoksalla ja tuijotti minua kummissaan

Pakkohan sitä oli itsekin päästä kuvaan koalan kanssa!

Kun asustelee täällä Australiassa, tulee suorastaan nälkäiseksi uusille matkailukokemuksille. Haluaisin käydä ainakin Adeleidessa, Kultarannikolla (teema- ja vesipuistoja!), Cairnsissa, Uudessa-Seelannissa, ja miksei Tasmaniassakin (huh, kun rahat ja aika riittäisikin!). Viime aikoina olen tosin risteilyihin hulluna olevan mieheni painostuksesta innostunut itsekin ajatuksesta mennä Tyynen valtameren risteilylle ja nauttia auringosta mm. Fijillä, Vanuatulla ja Tahitilla. Ne ovat paratiisisaaria, ja vaikka luulisi että täällä Melbournessakin saisi rannoista ja meressä lillumisesta kyllikseen, niin näin ei ole ainakaan meressä lillumisen suhteen, sillä merivesi lienee kesälläkin maksimissaan 24 astetta lämmintä. Toki täälläkin ilmat ovat lämpimiä kesän tullen, eli marras-helmikuun välisenä aikana. Joulusta tuleekin varsin lämmin täällä, mikä tuntuu varmasti hyvin oudolta. Tulisin  silloin mieluiten  Suomeen, tai oikeastaan Englantiin johon vanhempani matkustavat perhetuttujemme luokse, mutta eipä taida vähäiset lomat sitä sallia tässä vaiheessa. :(

Enemmän koaloista ja muista Australian kokemuksista voi lukea toisesta blogistani One-way ticket to Oz:ista. 

Tyynen valtameren risteily on haaveissani (kuva Googlesta)

No comments:

Post a Comment