October 7, 2011

Conimuisteloita taannoisilta vuosilta [tagged]

Minut tagattiin jokin aika sitten ja ajattelin nyt vastailla tähän. Tässä tehtävänanto:

"On kuusi asiaa jotka teidän täytyy kertoa. 3 negatiivista ja 3 positiivista, tietysti rehellisesti. Lopuksi taggaat kuusi blogia ja linkkaat alas blogin, joka sinut linkkasi"

Huom! Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Johtuu nykyisestä netistäni, joka on todella huono. Koko postauksen tekeminen oli tuskaisaa >.< 

Kolme negatiivista asiaa:

1.Cossi, joka on vähiten suosikkisi ja syy

Minulla taitaa olla yhteensä 7 cossia, 1 lolitapuku ja 1 maid-asu, mikä ei ole mistään tietystä sarjasta. Näistä kaikista yhteensä 3 on ompelijan tekemiä (ja 2 Feeniksin tekemiä!), koska ompelijan käyttö vain madalsi niin paljon kynnystä cossaamisen aloittamisessa. Olen ollut aina surkea ompelemaan, enkä uskaltanut aluksi kokeillakaan. Sittemmin olen päässyt tästä kammosta onneksi yli, mutta olen tosi hidas saamaan kokonaista pukua aikaan, joten olen vieläkin sitä mieltä että ompelijan käyttö ei ole huono ajatus, jos aika tai taidot eivät vain yksinkertaisesti riitä!

Mutta siis, en osaa nimetä tiettyä cossia, mutta monissa on parantamisen varaa. Esim. harmittelen vieläkin että käytin halpaa, mega-blingbling-kiiltävää Suzanne-satiinia Super Sailor Moon -cossini helmaan. Se oli ensimmäinen cossini ja minulla ei ollut mitään kokemusta kankaista ja niiden ostamisesta, joten annettakoon kai anteeksi aloittelijan mokana. Mutta ottakaa te muut oppia. Kuunnelkaa täti Nicaraa, pysykää kaukana siitä Suzannesta, vastustakaa sitä houkuttelevaa hintalappua. :D Laadusta kannattaa maksaa!

(Suzannea voi kyllä mielestäni käyttää pieniin pintoihin, kuten yksityiskohtiin ja asusteisiin, mutta puhuinkin edellä lähinnä kokonaisen/puolikkaan puvun ompelusta, jolloin jättäisin ko. kankaan omaan arvoonsa)

Tämä muuten ihan nätti kuva paljastaa halvan hamekankaan ^^;

2. Huonoin kokemus conissa

Pari vuotta sitten esiinnyimme Animeconissa Feeniksin ja erään toisen cossaajan kanssa Chobits-ryhmänä. Harjoitukset sujuivat ongelmitta, mutta lavalla aiemmin leikattu polveni päätti hajota kesken esityksen. Pystyin esiintymään loppuun asti, mutta nilkutin kyynärsauvojen kanssa conin jälkeiset pari päivää. ^^; Polvi onneksi parani ilman uutta leikkausta.

Lisäksi ko. conissa tapahtui monta muutakin epäonnekasta kommellusta. Mm. sain 60 euron pikavoiton parkkipirkolta (note to self: älä koskaan pysäköi Tampere-talon parkkikselle, se maksaa JA se on täynnä) ja Feeniksin puhelin meni melkein pilalle, kun salaattikastikkeet kaatuivat laukkuun. ^^;

Ropeconissa kolmisen vuotta sitten joku oranssikaapuinen munkki tuli juttelemaan minulle (tuntui HIEMAN oudolta, kun hän oli munkkikaavussaan ja minä lolitahepeneissä) ja yritti tuputtaa minulle jotain elämänohjekirjaa, josta hän selvästi halusi rahaa, vaikka en edes halunnut koko kirjaa. Se oli epämukavaa.

3.Huonoin conisi ja syy

Cosplaygaala vuonna 2010 Gloriassa oli aika kehno kokemus. Tilat eivät vaan mielestäni sopineet ollenkaan conin pitämiseen.

Sai sitä onneksi jonkun kuvan otettua Gloriassa, vaikka valaistus oli surkea. Minako feilasi, Rei (Mercury) on ankara :)

Yleisesti ottaen tilat ja conipaikan ympäristö ovat aika olennaisia conin onnistumisen kannalta. Jos on liian ahdasta, kuuma tai hämärä valaistus, tai ei ole kunnollista paikkaa missä hengailla ulkona, niin se kyllä latistaa takuuvarmasti conitunnelmaa. Jos on huono sää, niin hyvät sisätilat voivat vastaavasti pelastaa paljon.


Kolme postiivista asiaa:

1. Lempicossisi ja syy

Vaikea kysymys taas! Viimeisin cossini (Candy Candy, jonka tein kokonaan itse) on noussut nopeasti kärkeen, mutta toisalta Sailor Moon -cossitkin ovat hyvin rakkaita, varsinkin kun niissä pääsen olemaan osa ihanaa ryhmää! Ehkä Prinsessa Venus vie voiton... prinsessahepeneissä olo vaan on niin ihkua *__*

Mainittakoon myös, että Chobitsin Sumomo & Kotoko -paricossi on myös ollut suosikkejani. Ne vaan ovat niin hauskoja hahmoja, plus paricossaaminen oli hieno kokemus!

Prinsessailua (kurotin saippuakupliin, jotka eivät tietenkään lentäneet kuvaan ^^;)

Sumomo ja Kotoko -paricossaus oli vaan niin hauskaa! Sumomo kiusaa Kotokoa (Feeniks), editointi minä itse

Sumomo kiusaa taas!


2. Paras kokemus

Edelliseen vastaukseen viitaten, kaikki ryhmä/paricossit coneissa ovat olleet parhaita kokemuksiani. Varmaan näistä Moonlight Masquerade-cosplayryhmän kanssa hengailu, harjoittelu ja esiintyminen on ollut kaikkein hienointa! Ryhmäläiset, tunnette itsenne, olette kaikki mahtavia ja teidän kanssa on ollut mahtavaa esiintyä! Animecon 2009 Kaapelitehtaalla oli unohtumaton paitsi esityksen, myös upeiden meren edustalla otettujen ryhmäkuvien ansiosta.

Melkein koko ihana Moonlight Masquerade ryhmä Animeconissa 2009, tämä Tomi Schuvalowin ottama kuva on vain yksi monesta onnistuneesta otoksesta!

Täytyy myös sanoa että oli tosi hauskaa osallistua Animeconin Cosplaydeittiin muutama vuoksi taaksepäin. Cossasin siis Belldandyä Ah! My Goddessista, ja olin yksi kilpailijattarista. Kun olin lavalla, pääsin eläytymään hahmooni henkeen ja vereen asti (ja vastaukseni olivat yhtä naiiveja/toiselta planeetalta, kun hahmokin). Yleisöllä oli selvästi hauskaa, ja niin oli minullakin!

Niin, ja välillä sitä ihan unohtaa, mutta moni ystävyys on alkanut conista! Se on ehdottomasti parasta tässä harrastuksessa! 

Belldandy-cossailua Nekoconissa 2008 Kuopion musiikkitalolla. Siinä jos missä oivallinen conipaikka - näin mahtavia kuvauspaikkoja myös sisätiloissa, me LIKE! 


3. Paras conisi ja syy

Vaikea, vaikea! Ehkä loppupeleissä olen nauttinut eniten kiireettömistä coneista, jossa on päässyt hengaamaan ulkona ihanien ihmisten kanssa ja ottamaan paljon valokuvia. Seura tekee conin!

Lisäksi Suomi-matkailuaspekti minulle olennainen osa coninautintoa. On aina hauskaa vierailla muissa kaupungeissa ja yöpyä poissa kotoa - ja ikimuistoisia yöpymispaikkoja riittää, aina seurakunnan leirikeskuksesta hostelleihin ja retkeilymajaan keskellä ei-mitään!


Sori, en osaa nyt tagata ketään, koska kaikki potentiaaliset on jo tagattu! Minut tagasi Serenity Smile! Moonbeam blogissaan :) Kiitos tagista Serelle, oli hauska muistella conikokemuksia! Ihan tulee tippa linssiin, kun on niin paljon ihania muistoja ihanien ihmisten kanssa, joihin olen tutustunut tämän harrastuksen ansioista. Se on hieno asia. On ikävä teitä!

No comments:

Post a Comment