September 30, 2011

Koreapoppia a cappellana

Viimeviikolla sain kokea unohtumattoman livekeikan, ja vieläpä aivan sattumalta!

Voisin lyhyesti kertoa alkuun musamaustani... diggailen siis aasialaista poppia (japanilainen, korealainen, kiinalainen... kaikki menee! Suosikkibändejä mulla ei tosin ole), ysäri-, kasari- ja 70-luvun pop/discomusiikkia, sekä viimeaikoina yhä enemmän soulia/mowtownia/klassista R&B:tä (eli siis esim. Jackson Fivea, Stevie Wonderia, Diana Rossia yms.). Viimeviikolla olin raahamassa G:tä mukanani Melbournen keskustaan, jossa oli mainostettu pidettävän joku soulkeikka. Seikkailimme keskustassa hetken ja pian sain turhautua, sillä emme millään onnistuneet löytämään paikkaa. Olin jo luovuttamassa ja lähtemässä kotiin, mutta G bongasi jonkun paikan johon pääsi ilmaiseksi sisään, joten päätimme mennä katsomaan.

Paikka oli joku pienehkö baari/keikkatila ilmeisesti RMIT-yliopiston ylioppilaskunnan tiloissa, tai siltä ainakin vaikutti. Sisäänpääsy oli ilmainen, ja päivän esiintyjä oli Suade-niminen a cappella -yhtye. Minun a cappella -kokemukseni rajoittuvat lähinnä Rajattomaan, joka on varmaankin Suomen kuuluisin a cappella-yhtye. Rajattomaa on tullut kuultua radiossa tai telkkarissa satunnaisesti, enkä ole koskaan siitä erityisemmin syttynyt (tylsäääää~ musiikkia), eikä a cappella olekaan aiemmin pahemmin minua kiinnostanutkaan. Mutta tämä sattumallinen Suaden kuuleminen muutti suhtautumiseni a cappellaan aivan täysin.

Tämä miesyhtye vei sydämeni... Kuva suade.net:istä

Keikka oli aivan mahtava, enkä voinut uskoa, että noin upeaa esitystä pääsi katsomaan pulittamatta pennin penniä! Nämä kundit tuntuivat pystyvän vetämään mitä vain - vanhoja hittejä, uusia hittejä, Kylie Minogueta, jopa koreapoppia - vaivatta, huumorilla, ja ennen kaikkea aivan mahtavalla soundilla ja beatillä! Olin aivan haltioissani. Suadea oli pyydetty esittämään korealaisten tyttöbändien hittejä tulevalla Korean-keikallaan, ja pääsimme illan aikana kuulemaan yhden maistiaisena. Siis australialainen a cappella -miesyhtye esittämässä korealaista tyttöbändimusaa?! Sen täytyy olla joko täysi floppi tai täysiosuma! Esitys kuului ilman epäilystäkään jälkimmäiseen kategoriaan. Kundit vetivät biisin koreaksi huumorin, falseton ja koreografioiden kera, ja yleisö oli tikahtua naurusta. Tämä oli parasta mitä olen nähnyt aikoihin!!!

Viimeviikon kokemuksen jälkeen olen linkittänyt australialaisen a cappella -yhdistyksen sivut suosikkeihini, ja seuraan tiiviisti, milloin vastaavia kokemuksia olisi taas tarjolla. Jos tällaista olisi tarjolla Suomen musiikkiskenessä, olisin varmasti innostunut a cappellasta jo aikoja sitten.

No comments:

Post a Comment