September 2, 2011

HKI -> Hong Kong -> Sydney, next stop: Melbourne

Terkkuja pallon toiselta puolen! Kyllä, olen vielä elävien ja bloggaavien kirjoissa ;) Ja nyt kun on hommattu netti, pääsen kirjoittelemaankin. Pysyvässä asumuksessa en vielä ole, eli asustelen G:n kanssa hostellissa, tällä hetkellä Sydneyssä ja ensi viikon maanantaista eteenpäin Melbournessa. Ensi viikolla pitäisi sitten asettua uuteen kotikaupunkiimme ja löytää kämppä.

Olemme aikeissa perustaa G:n kanssa yhteisen matkablogin, joten varsinaiset matkakertomukset tulevat julkaistua siellä (linkitän blogin tänne, kunhan saamme sen pystyyn). Näin Sweet 'n' Sour Baby tulee myös jatkossakin keskittymään itseeni ja harrastuksiini. Tosin tulee tännekin väistämättä matkustus- ja Aussiaiheista asiaa, mutta ei pelkästään sitä. Haluan että tämä blogi pysyy mahdollisimman ennallaan!

Tiivistän nyt kuitenkin Hong Kongin ja Sydneyn tunnelmia vähän, koska oletan että lukijat haluavat ehkä kuulla siitä jotain. Lyhyesti sanottuna, Hong Kongissa oli ihanaa, mutta tosi kuumaa! Siellä oli, helteen paahtaessa kuumimpana, pakko tottua kirjaimellisesti kylpemään omassa hiessään, eli vaatteet olivat koko ajan läpimärkänä. Ostin Hello Kitty -muoviviuhkan, Pompurin-minituulettimen sekä UV-säteiltä suojaavan sateenvarjon avuksi, ja ne kaikki olivat todella tarpeen. Mutta muuten siellä oli todella kivaa ja olen ehdottamasti sitä mieltä, että jokaisen ihmisen pitäisi vähintään kerran elämässään käydä Aasiassa! Värikkäät ihmiset ja kulttuuri, mahtava ruoka, ostokset... perusteluja on monta. Hong Kong teki minuun vaikutuksen varsinkin isojen korkeuserojen takia, eli näkymät olivat paikoitellen todella hienoja.

Matkalla Victoria Peakiltä alas 

Puutarhassa 

Hong Kongin metro- ja junakartta oli niin yksinkertaisen näköinen verrattuna esim. Pariisiin tai Lontooseen, etten ollut uskoa sitä.

Ocean Park -teemapuiston gondolihississä 

Piirsin tervehdyksen Ocean Parkissa tussitaululle

Ocean Parkissa oli todella outoja kaloja- tässä yksi niistä :D

Hiestä läpimärkänä taas

Stanleyssä

Toi heinäsirkka oli iso o__o (onneksi se ei loikannut, olisin säikähtänyt varmasti)

Hong Kongin rantaviivaa Tsim Sha Tsuista katsottuna

Jalka- ja istumatilat Cathay Pacificin Hong Kong -> Sydney-lennolla olivat todella ruhtinaalliset - huom. istun melkein jalat suorana *__* Ja tämä yleellisyys tavallisessa turistiluokassa!

Ero Hong Kongin ja Sydneyn välillä on merkittävä, varsinkin ihmismäärän osalta. Hong Kongissa ihmismäärät ovat valtavia, täällä Sydneyssä puolestaan kaduilla mahtuu kulkemaan normaalisti, kuten Helsingissäkin, joten tunnelma ei ole yhtä hektinen. Täällä ei myöskään ole järjettömän kuuma- tai ainakaan juuri nyt, koska täällä on vielä kevät.

Sydneyn oopperatalo on must-nähtävyys, ja upea sellainen

Tämän ihanan örrimörrin näimme Tarongan eläintarhassa

Sydneyn kuuluisin ranta, Bondi beach (vesi ehkä 15 astetta lämmintä, eli ei kovin uimakelpoista)

Sydneyn silhuetti Watson's baystä katsottuna

Sinisillä vuorilla (Blue mountains-kansallispuisto 2 tunnin junamatkan päässä Sydneystä). Vuoret todella näyttivät sinisiltä!

Juuri nyt olen varsin tyytyväinen olooni. Mikäpäs siinä, kun päivät kuluvat raittiissa ulkoilmassa ja mahtavissa maisemissa; illat puolestaan rennosti hyvää kirjaa lukiessa oman kullan kainalossa. Aamuisin voi nukkua niin pitkään kuin unettaa, ja untahan riittää, kun ulkona reippailee. Voisipa tämä jatkua ikuisesti! Mutta ikävä kyllä työn haku odottaa kunhan Melbourneen saakka ehditään. Kirjoitan taas mahdollisimman pian uudelleen. Ystävilleni: älkäähän unohtako minua, sillä ajattelen ja kaipaan teitä täällä maailman äärissä kovasti!!

4 comments:

 1. Näin pikainen kommentti ennen con-viikonloppua: IHANA KUULLA SUSTA!!!!! Tätä päivitystä on odotettu. x3 <3

  Mulla oli tosi haikee mieli teidän lähtöviikkona, mutta nyt oon tottunu ajatukseen että kyllä te sieltä lopulta palaatte. Kerätkää paljon mahtavia kokemuksia, missä liikuttekin!

  Oijj, mun matkakuume nousi entisestään tän päivityksen myötä! Mun pitää ehdottomasti päästä Aasiaan joskus, koska tää on vielä rästissä. Myös Aussit täytyy ehdottomasti kokea joskus. Ihanaa kun ootte nauttineet!

  Päivittelen omaa blogiani (taas pitkästä aikaa) Traconin jälkeen, kun ei enää tarvii istua yötä myöten ompelukoneen äärellä. Mutta vaivannäkö taisi kannattaa, sillä Merkkis debytoi Traconissa sunnuntaina. Vastailen myös viikonlopun jälkeen sähköpostiisi.

  Haleja! :)

  PS. HK:n metrokartta todella ON tosi simppeli verrattuna Pariisin metroon. Ohhhoh!

  ReplyDelete
 2. Eternal-ryhmänne oli varmasti mahtava!! En malta nähdä kuvia! Tosi hienoa, että sait puvun valmiiksi! Kun näen teidän mahtavat pukunne niin varmastu nousee taas motivaatio jonain päivänä väsätä se Eternal Venus loppuunsa! En aio luovuttaa xD Mutta toivottavasti teillä oli mukavaa Traconissa! Me ollaan tosiaan viihdytty täällä hyvin tähän asti ja kohta jatkuu matka eteenpäin. Kovasti haleja sinnekinpäin!<3

  ReplyDelete
 3. Ihania matkakuvia! Pääsispä itekin joskus tonne Aasian suunnalle~ Pakko sanoo erikseen että repesin tolle kalalle. XD

  Mut apua, en oo ehtinyt onnitella häiden johdosta joten onneksi olkoon!!!!!!!!<3 :) Ja toivottavasti viihdytte Australiassa, haluisin käydä sielläkin. XD Onnea myös työnhakuun. :)

  ps. Tuntui kyllä coni niin oudolta ilman sua. ;_;

  ReplyDelete
 4. Kiitos Pauliina! :) Kannattaa tulla käymään Ausseissa vuoden sisään, voit majoittua meidän nurkissa ;) Voih, olen liikuttunut että minua kaivataan siellä! Itseäkin harmitti niin kovasti etten päässyt, kun katsoin teidän kuvia! Mutta onneksi coneja on joka vuosi ja pääsen taas nauttimaan niistä teidän kanssa kun palataan! (Pitäisi varmaan käydä täälläkin muuten jossain conissa, onhan ne sentään isomman kokoluokan tapahtumia suurkaupungeissa)

  ReplyDelete