January 18, 2013

Ihanuuksia Singaporesta!! / Cute stuff from Singapore!!

Olen (taas) takaisin! Minulla on ollut varsin kiireinen vuoden alku ja niin, olin siis tällä kertaa koulutusmatkalla Singaporessa. Lähdin lauantaina ja tulin takaisin keskiviikko-aamuna, ja koulutusta eli töitä oli yhden päivän eli minulla oli koko sunnuntai ja maanantai aikaa seikkailla ja tutustua kaupunkiin. Ja kaupunkihan on ihastuttava, varmasti mukavimpia aasialaiskaupunkeja missä olen tähän mennessä käynyt. Ajattelin keskittyä tässä blogipostauksessa siihen ostospuoleen ja toiseen blogiini (One-way ticket to Oz) tulee myöhemmin postaus matkailunäkökulmasta.

I'm back (again!) I've been very busy during the last few weeks and last weekend and the beginning of the week I was on a training trip in Singapore. I had a few days to explore the city, it is beautiful and I was very impressed, has to be one of the nicest cities in Asia. I'll focus on my shopping in this blog post as I plan on making a post from travel perspective in my other blog One-way ticket to Oz.

Ahh, Hello Kitty paratiisi!
Ahh, a Hello Kitty paradise!

Kaupassa myytiin jopa Hello Kitty ballerinoja!! Mutta en raskinut ostaa,
sillä ne maksoivat yli 50 euroa.
They even sold Hello Kitty flats!! But I didn't want to buy them as they
cost more than 90 SGD (+50 EUR).
Tuli ostettua tämä söpö Kittykassi, tosin tämä ei ole aito Sanrio
I bought this cute Kitty bag, it isn't authentic Sanrio though
Investoin myös tähän iki-ihanaan lompakkoon.
Kännykkäpussukan ostin myös (ei Sanrio)
I invested in this lovely Kitty wallet.
Note the matching cell phone pouch (which isn't Sanrio, though)

Hello Kitty -fanina Kitty oli tietenkin ostolistan kärkipäässä. Aasiassa ei ole ihan niin helppo löytää Kittyä kun mitä luulisi. Voisi kuvitella että Kittyä pursuaisi joka tuutista mutta näin ei oikestaan ole. Varsinkin jos haluaa ostaa aitoa, niin Kittyä myyvät liikkeet täytyy selvittää etukäteen netistä. Muutama puoti tuli kierrettyä ja hinnat olivat kohdallaan - samaa tasoa kun muuallakin missä myydään aitoa Sanriota - ja päädyin sitten ostamaan vain yhden aidon tuotteen, eli tuon ihanaisen Hello Kitty lompakon, sillä minulla oli tarvetta pienehkölle lompakolle johon kuitenkin mahtuu seteleitä ja kortteja.

As a Hello Kitty fan, Kitty was of course high on my buying list. Actually it's not as easy to find authentic Kitty products in Asia as you would think. It's extremely helpful to look up the stores beforehand on the Internet, and that's exactly what I did. I decided on investing in a very cute and useful Hello Kitty wallet. 

Kitty ei ollut ainut pinkki asia mitä ostin. En voinut vastustaa näitä
yltiösöpöjä hiustarvikkeita.
Kitty wasn't the only pink thing I bought. I could not resist these uber cute
hair accessories.

Ja lentokentällä piti tuhlata viimeisetkin käteiset, totta kai :)
Kentältä mukaan tarttui pikkuinen Halinalle, jossa on kiinnityskoukku
And of course I had to use up all the remaining cash at the airport :)
I bought this lovely Care bear, which comes with a hook

Uskokaa tai älkää, aasialaisia vaatteitakin oli yllättävän vaikea löytää! Kaikki isoimmat ostarit kaupungin keskustassa ovat nimittäin pullollaan vain tylsiä länsimaalaiskauppoja. Samoja, mitä löytyy Australiastakin, jopa Helsingistä. Mutta jos tuntee kaupungin tai omistaa hyvän matkaoppaan, voi tehdä löytöjä. Onneksi löysin tieni Bugis Streetin katetulle marketille, jossa myytiin yhtä sun toista tavaraa: vaatteita, kenkiä sekä hius- ja matkapuhelintarvikkeita. Kaikki aasiaista ja halpaa kuin saippua, sillä lähes kaikki vaatteet ja kengät mukaan lukien kustansi alle 25 SGD (=15 EUR) kappaleelta!

Vaatteet Bugis Streetillä ovat tosi söpöjä ja lolitahenkisiä (paljon rusetteja, röyhelöä ja Peter Pan -kauluksia), ja lisäksi siellä myydään tuhottomasti ihania hiustarvikkeita, jotka ovat nekin syötävän söpöjä. Siellä ihan hullantuu, siis ainakin jos tykkää kaikesta söpöstä ja tyttömäisestä :) Ainut huono puoli siellä shoppaillessa on, että vaatteet ovat useimmiten vain yhtä kokoa eikä niitä voi aina sovittaa! Ihme kyllä useimmat vaatteista kuitenkin sopivat minulle vaikka en tosiaankaan ole mikään 34 enkä aina edes 36. Mutta jos on kokoa 40 tai isompi voi joutua pettymään.

Believe it or not, it's also surprisingly difficult to find Asian fashion in Singapore! All the big malls in the city centre are full of boring Western boutiques, the kinds which you can find in Australia and even in Helsinki. But if you know the city or have a good guide book you can make finds in places such as Bugis Street. They sell all things from clothes and shoes to mobile phone accessories and everything is so cheap. Everything was so cute, I almost went crazy and wanted to buy everything I saw! The only downside about shopping there is that many clothes are one size only and you cannot try them on. To my surprise I could fit most of the clothes, but people of size EUR 40 / UK 10 and higher might get disappointed.

Tässä niitä mainittuja Peter Pan -kauluspaitoja :)
These are the so called Peter Pan collar shirts... so cute!

Hauska pupuyöpuku
A funny bunny nightie

Ihastuttava neuletakki Bugis Streetiltä ja T-paita Chinatownista
A lovely cardigan from Bugis Street and a T-shirt from Chinatown

Syötävän söpöjä hiustarvikkeita... ostin ihan liikaa!!
Too cute hair accessories... I bought way too much!!

Uusi puhelimeni ja uusi Chi's Sweet Home -kuuloketulppa!
Kännykkämaskotti minulla oli jo ennestään.
My new phone and the new Chi's Sweet Home earphone plug!
I already had the Chi cellphone charm

Kuten ehkä huomasitte, ostin ihan liikaa kaikkea!! (Tuota puhelinta en sentään tällä reissulla ostanut, sen sain joululahjaksi vanhemmilta, mutta siis onhan noita ostoksia silti paljon). Mutta eihän sitä tiedä milloin siellä pääsee seuraavan kerran käymään, joten annoin hiukan periksi itselleni! Jonain päivänä kyllä vielä palaan, se on aivan varmaa. Singapore on kiehtova kaupunki jossa on yhtäaikaa paljon vihreää ja luontoa ja toisaalta mitä erikoislaatuisempia rakennuksia ja futuristisia pilvenpiirtäjiä, jotka tekevät kaupungista ihan omanlaisensa näköisen. Shoppailumahdollisuudet ovat mahtavat, ilmasto lämmin ja ruoka herkullista ja halpaa, joten suosittelen lämpimästä kaikille aasianmatkailusta kiinnostuneille!

Niille jotka kiinnostuivat suosittelen pitämään toista blogiani silmällä, jossa kerron pian lisää matkastani!

As you may have noticed I bought way too much of everything!! (I didn't buy the phone though, I got it as a Christmas present from my parents). I gave in a little bit because I don't know when I will be back. But I will be back for sure some day... Singapore is an amazing city, which has beautiful nature and at the same time most extraordinary buildings and futuristic skyscrapers. Shopping is great, weather is warm and food is delicious and cheap, so I really recommend to anyone interested in Asia travel!

Those who got intrigued, I recommend you to keep an eye on my other blog, as I will soon write there more about my trip!

Esimakua matkapostaukseen. Tällainenkin paratiisi löytyy Singaporsta
Sentosan saarelta.
A teaser to my upcoming travel post in the other blog. You can find this
paradise in Singapore on the Sentosa island.

Lumoava näkymä Swissotelin näköalabaarista. Tapasin yllätystutun
Suomesta ja siemailtiin drinksuja näissä näkymissä!!
A fascinating view from the Swissotel  bar. I met a surprise friend from
Finland and we enjoyed drinks with this view!!

No comments:

Post a Comment