June 15, 2011

Conifiilistelyä, fanitusta ja hyvää raparperipiirakkaa

Vielä pari päivää viikonloppuun... ja viikonloppuna on kauan odotettu Desucon! Eli kesän ensimmäinen varsinainen con, ja pääsee taas näkemään kavereita ja muita cossaajia... tosi kivaa! Ensimmäisenä päivänä cossaan Candy Candyä (kuva puvusta vanhassa postauksessa) ja toisena Super Venusta (Sailor Moonista) näillä näkymin. Nähtäväksi vielä jää salliiko sää minkäänlaista photoshoottailua tai haahuilua ulkosalla. Desuconissa on legendaarisesti aina ollut huono sää. Muistan kyllä varsin elävästi toissavuoden, jolloin jonotin Super Sailor Moonina sisään kilometrin pituisessa jonossa kylmissäni tihkusateessa (vaikka olin ostanut rannekkeenkin etukäteen...) Toivottavasti tänä vuosi olisi poikkeus, mutta en yllättyisi jos sama putki jatkuu!

Mutta katsotaanpas mitä tässä on tullut tehtyä sitten viime postauksen. Viimevikonloppuna tuli loikoiltua mökillä ja nautittua helteestä. Ja herkkusuuna oli toki pakko leipoa piirakkaa raparperista - rakastan raparperia, ja nythän on sen aika. Tuunailin tätä reseptiä ja voin kertoa, että lopputulos oli todella herkullinen. Kuva puhukoon puolestaan: 

Raparperi-mansikkapiirakkaluomus viime viikonlopulta

Eli tässä vielä miten itse piirakan leivoin, jos joku haluaa tätä ihanuutta kokeilla - suosittelen lämpimästi!

Raparperi-mansikkapiirakka

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
Reilusti raparperin paloja (n. 3 dl)
Mansikoita (pari, kolme kourallista riittänee)
1/4 dl juoksevaa margariina
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää juokseva margariini, kuohukerma ja maito, ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Kuori ja pilko raparperi, ja paloittele mansikat. Laita raparperin palat ja mansikat taikinan päälle piirasvuokaan. Nypi juokseva margariini, sokeri ja vehnäjauhot ja ripottele päällimmäiseksi piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 30min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Miki paahtui viimeviikonlopun helteessä, lyhyestä kesäturkista huolimatta :)

Mökillä tuli leipomisen lisäksi piirreltyä Miki-sarjakuvaa, mutta en saanut sarjakuvia vielä väritettyä kokonaan T__T Huomasin nimittäin, että minulta puuttui juuri Mikiin oikea värisävy. Eilen lähdin metsästelemään kyseistä värisävyä Akateemisesta, ja kas kummaa mitä silloin tapahtuikaan Stockan viereisellä kävelykadulla - esiintymässä oli Michael Jackson -imitaattori! O__O Olin tietenkin aivan haltioissani ja jäin seuraamaan miehen tanssia legendan musiikin tahtiin kuin lumoutuneena. Hän oli totta vieköön lahjakas, upeat sulavat liikkeet, moonwalkit ja pyörähdykset - vain aurinkolasien ja mustan hatun alta hieman erottuvat kulmikkaat kasvot paljastivat, että kyseessä ei ole kuolleista noussut legenda itse :) Moinen kunnianosoitus popin kuninkaalle sai leveän hymyn kasvoilleni ja hyvä tuuleni kesti lopun päivää. Olipa ihanaa ja virkistävää kuulla suosikkimusiikkiaan elävässä luonnossa ja katsella niin kaunista tanssimista!

Kokemus toi ihan mieleeni kokemuksen viime vuoden Animeconissa, jossa törmäsin Michael Jackson -cossaajaan cossatessani itse koulupukuista Minako Ainoa (Sailor Moonista). Kylläpä tuli ihkutettua silloin ja olin varsin ihastuksissani koko loppupäivän! Jos vertailen näitä kahta Jackson-kokemusta, niin katuesiintyjä hallitsi muuvit, Animecon-cossaaja puolestaan lookin tekorusketuksineen ja Thriller-vaatteineen (todella hyvää ompelutyötä. Ja pidän Jackosta kaikkein eniten tummempana/vähemmän leikeltynä, kuten hän oli Thrillerin aikoihin). Piirsin hassusta tapauksesta seuraavan sarjakuvankin, jossa esiintyvät myös conikaverit Feeniks, Mercury ja Pauski. Kuvaa aika hyvin reagointiani Jackoon :)

Sattui ja tapahtui Traconissa 2010 - klikkaa isommaksi

Seuraavan kerran postailenkin sitten Desun kuulumisia! (En kyllä lupaa, että tulee sarjakuvamuodossa, kun on tuo Miki-sarjis työn alla vielä, mutta katsotaan ;)

1 comment:

  1. Hyvä ettei lentänyt aamukahvit päin työkoneen monitoria kun luin taas tuon sarjakuvan... Aivan hulvatonta. xD Toi on edelleen niin paras!

    Sääennusteet ei tosiaan näytä lupaavalta viikonlopun suhteen. Ens vuonna sitten? Ehkä neljäs kerta toden sanoo? Tänä vuonna rannekkeellisten immeisten - eli kaikkien, koska tapahtuma on loppuunmyyty - pitäisi kuulemma päästä suoraan sisään jonottamatta. Propsit tästä!

    ReplyDelete