March 2, 2012

Disneyn musiikki + Nick Pitera = Ultimate LOVE

Joskus vuosi sitten törmäsin ensimmäisen kerran Nick Piteraan (tunnettu myös nimellä goonieman86) Youtubessa, kun huvikseni katselin josko joku olisi tehnyt hyvän coverin Aladdinin "Se on kuin yö"stä (A Whole New World). Ensimmäisenä hakutuloksena pläjähti Piteran video, joka on tähän päivään mennessä kerännyt järjettömät 27 miljoonaa katselukertaa. Ja katsottuani sen ei ollut vaikea ymmärtää miksi...!

Videossa Pitera (nimimerkin perusteella itseäni vuotta nuorempi - eli olisikohan 25-vuotias nuorukainen) laulaa koko kappalleen itse - myös Jasminen naisosuuden. Alkuperäiseltä korkeudelta. Uskomattoman kauniisti.

Ensimmäinen reaktioni oli epäusko. Laulaako hän todella itse? Miten kukaan mies voi laulaa niin korkealla äänellä - niin kauniisti? Katsottuani muita Piteran videoita ymmärsin, että kyllä hän todella laulaa itse, ja että hänen lahjakkuutensa on käsittämätöntä ja harvinaislaatuista. Upean, ennenkuulumattoman laajan äänirekisterin lisäksi Pitera on myös komea ulkonäöltään ja hänessä on sitä jotain "vanhan ajan" charmia.

Mikä komistus! Kuva Facebookista, (c) Nick Pitera

Kyseisen Aladdin-videon julkaisun jälkeen (v. 2007) Piterasta on tullut oikea Youtube-sensaatio. Mies kertoo työskentelevänsä Pixar-animaatiostudiolla teknisenä johtajana, ja hänellä on 3D-animoinnin korkeakoulututkinto. Hyvin mielenkiintoinen tapaus. Piteran Youtube-kanavalta löytyy hänen tekemä animaatiokin, ja vaikka sekin on vaikuttava, on vaikea ymmärtää miksei hänenkaltaisensa uskomaton lahjakkuus tee uraa musiikissa. Ylipäätänsä vaikea uskoa, ettei miehellä ole levytyssopimusta nimekkään yhtiön kanssa. On se vaan niin käsittämätöntä, ettei hänen nimensä ole vielä noussut suureen julkisuuteen.

Pitera on kerännyt sittemmin Youtube-kanavansa kautta ison määrän faneja, mutta monesti hänen videoidensa ja nimen yhteydessä törmää ilkeileviin kommentteihin, joissa haukutaan homoksi vain siksi että mies osaa laulaa korkealta upealla äänellä. En ymmärrä ollenkaan tällaista pahantahtoista ilkkumista. Minusta Pitera on ilmiömäinen lahjakkuus, eikä sillä ole mitään tekemistä minkään seksuaalisen suuntauksen kanssa.

Äskettäin eksyin pitkän tauon jälkeen Piteran Youtube-kanavalle, ja törmäsin hänen Disneylaulusikermäänsä. Kokoelma useita Disneylauluja samassa videossa siis - mm. Kaunottaresta ja Hirviöstä, Pienestä Merenneidosta, Leijonakuninkaasta ja Herculeksesta. Pitera laulaa sekä sankarin, sankarittaren, pahiksen että sivuhahmon roolit. Video jättää sanattomaksi. Pakko nähdä! (Mainittakoon vielä, että Pitera on tehnyt myös upeita covereita mm. Michael Jacksonin, Whitney Houstonin ja Mariah Careyn kappaleista - kaikki Youtubekanavalla).
´
Superlahjakkaan Nick Piteran Disneylaulusikermä YoutubestaJa vielä se alkuperäinen, aina yhtä uskomaton, A Whole New World

No comments:

Post a Comment