April 29, 2012

Nukkeilua! Custom Obitsu & Barbeja

Tästä on jo n. kuukausi aikaa, mutta maaliskuussa kävin M:n kanssa Melbourne Doll Marketilla eli Melbournen nukkemarkkinoilla. Nukkemarkinnat pidettiin jossain lähiössä, missä en ollut koskaan ollut aikaisemmin (ja oli muuten eka kertani vastaavassa harrastajatapahtumassakin), mutta paikalle oli helppo löytää tienvarteen ripustettujen kylttien ja vaaleanpunaisten ilmapallojen ansiosta :)

Sisätiloissa pidetyillä markkinoilla oli noin tusina myyjää ja kourallinen harrastajia. Ei mikään valtava tapahtuma, mutta pöydät olivat kuitenkin sen verran mielenkiintoisia, että paikalle kannatti tulla! Näytteilleasettajilta löytyi mm. Barbeja, Dollfieita, Blytheja ja Obitsuja. Oli pieniä parikymmensenttisiä ja isoja, yli 60-senttisiä nukkeja. Kaikki nuket eivät olleet myynnissä, osa oli vain näytteillä, mutta nukkien lisäksi myynnissä oli paljon oheistavaraa, kuten käsintehtyjä vaatteita ja asusteita.

Melbournen nukkemarkkinat pidettiin pienellä kerhotalolla sisätiloissa

Tässä joitakin näytteillä olleista isommista nukeista

Söpöjä pallonivelnukkeja

Nämä olivat aika isoja...

Obitsuja ja Blytheja (ja varmaan jotain muutakin)

Innostuin tonkimaan Barbie-löytölaatikkoja ja silmään sattui kaksi kaunista yksilöä, joilla on nivelletyt vartalot. Myyjä kertoi vaihtaneensa näiden Barbien päät eri vartaloon, sillä päiden mukana tulleet alkuperäiset vartalot eivät taipuneet. En edes tiennyt, että on olemassa taipuvia Barbie-nukkeja! Siitäkös riemastuin ja ostopäätös syntyi nopeasti, sillä nuket kustansivat vain 10 taalaa kappale. (Olisi varmaan voinut tinkiäkin, mutta hetken huumassa se ihan unohtui kokonaan.) Pidän näistä nukeista, sillä ne eivät näytä "tavalliselta" Barbielta (ovathan päät sentään Barbie Basics-keräilynukkesarjasta, joka selvisi myöhemmin surffailtuani Ebayssa).

Kaunis kiharapäinen taipuvavartaloinen Barbie (sensurointi ehkä vähän turhaa, mutta sensuroin kuitenkin ettei tule sanomista!) :)

Toinen ostamani kaunokainen, tälläkin Barbie Basics pää ja Fashionista-vartalo.

Pitäisi ostaa näille uusille tulokkaille vaatteita. Tilasin jo jotain Hong Kongista, mutta en ole varma pidänkö niistä kaikista, ja yksi ostamani mekko kaipaa alleen alushameen. Pitäisi varmaan ommella itse, jahka kerkiäisin. Nukkemarkkinoilla oli myynnissä myös käytettyjä Barbien vaatteita, mutta suurin osa oli vähän epämääräisiä, selvästi leikeissä kuluneita. Jotain kuitenkin tuli ostettua ja löysinpähän söpön ja melko hyväkuntoisen tunikan pienemmälle Obitsu-nukelleni!

Niin, kahden tyttönukkeni kuulumisia sen verran, että olen saanut molempien kasvot maalattua ja olen niihin melko tyytyväinen! Pienemmän silmämeikki meni kertaalleen täysin uusiksi, mutta toinen kerta toden sanoi. Maalaaminen oli loppujen lopuksi tosi kivaa eikä niin "pelottavaa" kuin luulin :) Harmi vain, että vain pienempi nukke on tällä hetkellä täysin valmis, sillä minulla on ongelmia saada isomman tytön silmät päähän. Voin tässä vaiheessa siis vain näyttää pikkuisemman kuvan. Tekeillä on myöskin mies-Obitsu, jolla on Paraboxin Ares-pää.


Pikkuiseni- ihka ensimmäinen vielä nimetön valmis 23-cm Obitsu!
(Tunika tarvitsee vielä leggingsit kaveriksi)
Pikkuisen itsemaalaamani kasvot. Silmät on vaikea saada symmetrisesti paikalleen, mutta parantelen oikeanpuolimmaisen asentoa kunhan viitsin avata pään. Päämalli on Paraboxin S-Angela :)

No comments:

Post a Comment