June 20, 2012

Viimeaikaisia puuhasteluja

Warrnamboolin roadtripistä on kulunut jo reilu viikko, ja sää täällä Melbournessa sen kun huononee. Useinkin alle 10 astetta lämmintä, viileää, tihkusadetta... ja tällä hetkellä hirveä myrskytuuli. Sisällä kotona on kylmä, alle 20 astetta. Lämmittelen tässä koneen ääressä viltin alla kuumavesipullo sylissä!

Roadtrippimme oli kyllä ihana, vaikka ei valaita onnistuttukaan näkemään! Nähtiin nimittäin kuitenkin niitä merikarhuja/turkishylkeitä. Se oli ihanin kokemus ikinä! Seisoimme pienellä laiturilla aivan meren rannassa, ja ne tulivat uimaan laiturin ympärille. 3 aikuista ja 1 pieni! Ihania olentoja. Myöhemmin Otwaysin kansallispuistossa olisi voinut nähdä nokkaeläimiäkin, jos olisi ollut onnekas/liikkeellä hämärän aikaan. Niitten suhteen ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Olen jotenkin erityisen ihastunut nokkaeläimiin sen jälkeen kun ostin edellisessä postauksessa esittelemäni nokkaeläinpehmolelun (joka sai nimekseen "Väpä" G:n ehdotuksesta). Haluaisin kovasti vielä nähdä sellaisen täällä Australiassa, ihan oikeassa luonnossa eikä eläintarhassa!

Ihana merikarhu (turkishylje) Warrnamboolissa!
 
Nappasin tämän kuvan sateenkaaresta matkan varrella

Nokkaeläimiäkin olisi voinut nähdä, mutta ei onnistanut.
Tämä kuva on luonnonpuiston opastekyltistä.

En nyt postaile tämän enempää kuvia kun toiseen blogiini tulee tarkempaa selostusta ja kuvasaldoa. Aiheesta toiseen, olen yrittänyt taas päästä jumppaamisen makuun ja siinä on auttanut hyvin investointi uuteen tanssipeliin, Just Dance 1:een. Minulla on jo ennestään Just Dance 2, joka on mahtava joten ajattelin ettei 1:ssäkään voi mennä paljoa vikaan. Ja oikeassa olin, peli on legenda! Se on ladattu mahtavilla 90- ja 80-luvun hittibiiseillä ja makupaloilla muiltakin vuosikymmeniltä. Omia suosikkeja on Reel 2 Realin I Like to Move It, Rednexin Cotton Eye Joe, Baha Menin Who Let the Dogs Out sekä Spice Girlsin Wannabe. Kyllä näiden tahtiin peppua heiluttaa ihan mielikseen :D

Lisäksi olen lukenut melko intesiivisesti yhtä kirjaa viimeaikoina, sillä se vain on niin kiehtova... kyseessä siis Anchee Minhin Empress Orchid, joka kertoo keisariajan Kiinasta ja keisarillisten elämästä Kielletyssä kaupungissa. Rakastan lukea laadukasta Aasiaan liittyvää fiktiota, ja tämä kirja palvelee sitä tarkoitusta erinomaisesti. Äskettäin tuli luettua myös Duncan Jepsonin All the flowers of Shanghai, joka oli myös ainutlaatuinen kuvaus kiinalaisesta naisesta, hänen roolistaan ja kiinalaisen perheen dynamiikasta. Suosittelen molempia ja aion lukea lisää Anchee Minhiä jatkossa. (Muita hyviä kirjailijoita aihepiiriin liittyen mm. Amy Tan ja Lisa See).

Tätä on tullut pelailtua viimeaikoina....

...ja tätä luettua! Kirjasuositus minulta. Olen jo yli puolenvälin.
 Viikonloppuna aion mennä kaverin kanssa syömään herkkuja suklaakahvilaan ja sen jälkeen kuuntelemaan jazzia/soulia. Toivottavasti bändi on hyvä, sillä lippu kustansi 20 taalaa! Viimeksi piipahdus eräässä Melbournen jazzbaarissa ei kyllä tuottanut pettymystä. Esiintyjien taso on huima.

No comments:

Post a Comment