September 17, 2012

Parhaat minipelit ajan tappamiseen / The best minigames for killing time

Sponsoroitu blogipostaus! / Sponsored blogpost!

Minipelit ovat loistava keksintö, sillä niitä voi pelata melkein missä vain ja milloin vain! Itse pelaan niitä useimmiten DS:llä esim. lentokoneessa tai bussissa jollen kirjaa lue. Ne sopivat juuri hyvin tilanteeseen kun ei jaksa keskittyä liikaa tai liian kauan. Ja kavereiden haastamiseenhan Mario Party (sekä sukulaisensa Wii Party) minipeleineen on ykkönen!

Minipeleistä astetta nopeatempoisempia ovat mikropelit, joista WarioWare on kuuluisa. Itse omistan WarioWare Touched! -pelin DS:lle, joka on varsin koukuttava, mutta kokeiltua on tullut myös Wii-versio joka on myös kiva ja hyödyntää Wii-pelikapulaa hauskasti. Jos et ole koskaan kokeilut, suosittelen ehdottomasti, sillä WarioWaren pelejä voi pelata ihan kuka tahansa keltanokka ja ne ovat paitsi hauskoja myös humoristisia :)

Minigames are great because you can play them almost anytime anywhere! I usually play minigames on my DS for example when travelling in an airplane or a bus unless I decide to read a book. Mario Party is great for challenging your friends, and WarioWare is famous of the even more fast-paced micro games. I have the latter for DS although I've also tried it on Wii too, and I recommend them to anyone since they are great games anyone can enjoy :)


Mario Party on legendaarinen minipeleineen!
Mario Party and its minigames are legendary!

WarioWare Touched! -pelin mikropelit ovat hauskaa ajanvietettä
WarioWare Touched! microgames are a great pasttime

Lisäksi kannattaa kokeilla Rhythm Heaveniä DS:lle
I would recommend Rhythm Heaven for DS too

Toisaalta onneksi minipelejä on olemassa tietokoneellekin, jos ei konsolia omista tai vaikka tylsyys iskee tietokoneella ollessa. Vaihtoehtoja on ihan liikaa, mutta kasuaaliin pelailuun voisin suositella vaikka Big Fish Gamesia, josta itse ostin (edullisesti, ehkä viidellä jenkkidollarilla) joskus Airport Manian ja koukutuin. Se on tosi yksinkertainen peli mutta mitä hauskinta ajanvietettä silloin kun haluaa pistää aivot narikkaan ja kuluttaa aikaa helposti :)

Lisäksi nykyään on paljon virtuaalimaailmoja, joissa voi pelata minipelejä ja moniakaan ei enää nykyään tarvitse erikseen ladata koneelle, vaan ne pyörivät suoraan selaimessa. Tosi kätevää kunhan nettiyhteys on kohtuullinen nopeudeltaan! Yksi tällainen on MovieStarPlanet, josta kirjoittelinkin joskus aikaisemmin (tässä postauksessa). MovieStarPlanetissa voi luoda oman hahmon, pelata minipelejä ja tehdä omia elokuvia. Minipelien ohella pelkkä hahmon tuunailukin on aika hauskaa.

Mikä on teidän mielestänne hauskin peli ajan tappamiseen?

Airport Mania on yksinkertainen mutta hauska peli tietokoneelle
Airport Mania is a simple but fun casual game for the PC

Minipelejä virtuaalimaailmassa: MovieStarPlanet
Minigames and a virtual world: MovieStarPlanet


Fortunately there are a lot of minigames available for your computer if you don't own a console or get bored while using the computer. There are too many options really, but I liked the Big Fish Games website, where I  purchased Airport Mania which is great for simple and casual gaming without too much involvement! There's also a lot of virtual worlds around, where you can play mini games and nowadays you don't have to necessarily download them to your computer but you can play them directly from the browser, which is quite convenient.

MovieStarPlanet is one of these worlds. You can create your own character, play minigames and make your own movies. In addition to the minigames, customizing your own character is quite fun.

Please share your favourite games for killing time in the comments!

No comments:

Post a Comment