September 1, 2012

5 muotivillitystä, jota en ymmärrä / 5 fashion fads I just don't get

Viimeaikoina on ollut yhä vaikeampaa löytää vaatekaupoista sellaisia vaatteita kun haluaisi ostaa. Myönnän olevani melko konservatiivinen pukeutuja, mutta siltikin välillä ihmetyttää, että eikö kaupoista nyt voisi löytyä normaaleja vaatteita normaaleille ihmisille!

Tässä muoti-ilmiöitä joita en vain kerta kaikkiaan käsitä.

Lately I've had more and more hard time finding suitable clothes in the shops. I admit I dress conservatively, but still I can't help but wonder why can't normal people find normal clothing in the shops!

Here are some fashions that I just don't get.


1) Isot, näkyvät (ja rumat) vetoketjut
Monta kertaa olen katsonut vaatekaupassa kivaa mekkoa, mutta selässä yllättääkin sitten joku iso, ruma vetoketju joka on koko rumuudessaan ommeltu reunoineen päivineen näkyviin. Vetoketjut ovat minulle okei, mutta niiden tarkoitus on helpottaa vaatteen päälle pukemista. Haluaisin voida kävellä ympäriinsä ilman että vaatekappaleeni takaosa huutaa "KATTOKAA! Tässä on vetoketju ja iso sellanen!!!"

1) Big, visible (and ugly) zippers
What's up with the huge, ugly zippers that are sewn with edges on the outside of the fabric? Zippers are OK, but in my opinion their purpose is to make it easier to put the clothes on. I'd like to walk around without the piece on me yelling "LOOKIE! Here's a zipper and and it's biiiiig!!"


Eikö vaatteiden valmistajat osaa enää ommella vetoketjuhalkiota -__-
Kuva H&M:stä
Can't the clothing manufacturers sew a concealed zipper anymore -__-
Picture from H&M


2) Polviin asti ulottuvat T-paidat
Auta armias kun lähdet vaatekauppaan aluspaitaostoksille ja haluaisit tavallisen t-paidan mitä käyttää tavallisten vaatteiden alla. Kaikki paidat ulottuvat nykyään vähintään reisiin asti, niin että kotona joutuu istumaan ompelukoneen ääreen ja lyhentämään ainakin 20 senttiä jotta saisi normaalin mittaisen aluspaidan. Olen joutunut tekemään näin jo useita kertoja.

2) Knee-length T-shirts
When you just want to buy a normal everyday t-shirt to wear under other normal clothes, it turns out to be impossible these days, with every t-shirt reaching down at least to your thighs. So the only thing left to do is to take out your sewing machine and cut off 20 cm of the hem (and I already had to do this many times).


3) Räikeän väriset alusvaatteet
Nykyään ei muuta saakkaan, kun räikeän pinkkejä/liloja alushousuja joihin on ommeltu jotain toista vähintään yhtä räikeää väriä olevat pitsikoristeet. Eikö kaupoista voisi saada alushousuja jotka eivät aiheuttaisi epilepsiakohtauksia kanssaihmisille, kiitos? Ihan tavallinen valkonen ja vaaleanpunainen olisi meikäläisen mieleen...

3) Shock colored underwear
Hot pink, bright purple... those seem to be the only colours knickers and bra come in these days. Epileptic people will get a seizure if they visit the underwear department of the stores. I'd just like normal white and light pink, please.

Nykypäivän alusvaatteet päällä alkaa muistuttaa neonvalomainosta
Underwear these days makes you look like a neon light billboard

4) Legginsit/trikoot housuina
Legginsit ovat minusta ihan kivat hameen tai mekon alla, mutta nykyään kaduilla näkee naisia, joilla on yllään normaalipituinen paita tai neule ja legginsit ajamassa housujen asemaa. Myönnän, että olen itsekin käyttänyt legginsejä kotona housujen asemesta (mukavat kun ovat, varsinkin jos ovat tehty puuvillasta), mutta en voisi kuvitellakaan tepastelevani kadulla legginseissä ilman hametta päällä!

4) Leggins as trousers
Leggins are OK underneath a skirt or a dress, but nowadays you see women on the street wearing leggins like trousers, with a normal length top or jumper. I admit I've worn them like trousers inside the house (since they are so comfortable when made out of cotton), but I would never exit home wearing leggins without a skirt on top!


5) Vesirajaa lähentelevät bikininalaosat
Kun vaatesuunnittelijat törmäsivät siihen faktaan, ettei bikinien yläosia voi enää kolmiolappumallin yleistymisen jälkeen saada yhtään piirun vertaa niukemmiksi, niin sitten oli kai aika käydä alaosien kimppuun. Niinpä nykyään kaupasta ei saakaan oikein muuta kuin alaosia jotka jäävät niin kauas navan alle, että ne hädin tuskin peittävät yksityiset paikat. Ok, rannalla paljas pinta on ihan luonnollinen juttu, mutta rajansa kaikella mitä vieraille ihmisille haluaa näytellä.


5) (Too) low bikini bottoms
When fashion designers couldn't figure out how to make the bikini top any smaller, it looks like their new target was the bikini bottom. So, nowadays you can only buy bikini bottoms that are cut so low that they barely cover your private parts. I agree that bare skin on the beach is an evident thing, but you have to put a limit to how much skin you show to strangers, don't you think?


Muotia josta pidän! Hiljattaisia ostoksia: piparkakkureunainen käsilaukku
(aasian tuontitavaraa) ja hauska kokouikkari, joka on selästä avoin mutta edestä peittävä.
Eli vähän niinkuin puolibikinit!
Fashion I like! Recent finds: a gingerbread edge decorated handbag (Asia imported)
and a full body swimsuit, which is open at the back but covers the front.
So it's like a half bikini :)

3 comments:

 1. Pystyn niin pystyn yhtymään kohtiin 1, 2 ja 4. Erityisesti neloseen. Ei, ei, ei, EI. Tuntuu, ettei ihmisillä ole enää minkäänlaista tyylitajua, kun liikkuvat ihmisten ilmoilla pitkissä kalsareissa... T__T

  Listaan voisi lisätä vielä yhden tämän kesän erikoisuuden: mekot ja hameet, jotka ovat edestä lyhyet ja takaa pitkät. Ei. Näin.

  Muotikauhistuksista huolimatta ihanaista viikonloppua sinne pallon toiselle puolen! <3

  Ps. Mie kyl tykkään värikkäistä pikkareita. xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. ... sorge typot. >.< Taidan olla vielä aamu-uninen!

   Delete
 2. Joo edestä lyhyt + takaa pitkä hame on täälläkin vallannut muotikaupat o__o Liian outoa. Ja en välitä niistä maksimekoistakaan, joita hyllyt notkuvat kesäsesongin aikaan. Lyhyelle ja kurvikkaalle ihmiselle ne vain eivät sovi, plus kuosit/värit ovat aika rumia.

  Hehe, värimakunsa kullakin :) Mä olen yltiöklassinen, kun alusvaatteetkin pitää olla perinteistä valkosta tai korkeintaan hempeitä pastellinsävyjä :D

  Kiitos ihanaa viikonloppua sinnekin! ^^ Täällä on kerrankin aurinkoista, arkipäivänä tuppaa satelemaan mutta nyt paistaa, eikun ulos lenkille!

  ReplyDelete