August 25, 2012

Manifest 2012 ja Anime Idol -kilpailu / Manifest 2012 and the Anime Idol Contest

Manifest eli Melbourne Anime Festival 2012 on nyt nähty ja koettu, ensimmäinen ulkomaan conini ja conini Australiassa :) Kokemus oli unohtumaton ylä- ja alamäkineen. Etukäteen pohdin hieman, että kannattaakohan sinne nyt yksinään lähteä, kun en täältä Melbournesta ketään harrastajaa tunne, mutta viikonlopun jälkeen tuntui kyllä ehdottomasti siltä, että kannatti!

So now I've seen and experienced Manifest 2012, my first anime convention abroad and in Australia! It was an unforgettable experience and a very successful weekend despite me not knowing anyone here whom to go with.


Conialuetta
Convention area

Conihalli (täällä oli myyntipöydät)
The trading hall

Jokainen conivieras sai tällaisen muovipussin, jossa oli coniopas sekä mainosflyereitä
Each guest received a plastic bag including a guide and ad flyers

Voin vakuuttaa, että olin lauantai-aamuna aivan erilaisissa fiiliksissä. Olin tälläytynyt Gisellen asuun, joka on ihana mutta vähän hankala liikkua pitkistä helmoista johtuen. Mies heitti minut autolla conipaikalle, mutta jätti minut väärään paikkaan. Ei olisi muuten haitannut, mutta silloinpa sattuikin olemaan järkyttävä sade ja riehuva tuulenpuuska!! Yritin juosta porteille kipin kapin helmoja kannatellen yhdessä kädessä ja sateenvarjoa pitäen toisessa, mutta aika tuskaisaa se oli ilman ketään auttamassa, ja lopulta tuuli riepoi peruukkini ja sade kasteli mekkoni. Ajattelin, että voi helvetti, maalasin mekkoni kuvioita käsin kaksi viikkoa, ja nyt puku on sitten pilalla. Koko alue oli aidattu kauttaaltaan pääkadun puolelta, ja jouduin kiertämään hirveän matkan päästäkseni portille, mikä totisesti koetteli hermoja koiranilmassa.

I can assure you, I wasn't feeling this way on Saturday morning. I was dressed in my Giselle costume, which was a bit difficult to move in. To make matters worse, it was very difficult to get to the gates, and the weather was horrible with rain and heavy wind. The rain soaked my hand-painted dress and the wind blew away my wig. I felt like a total mess and doubted whether it was a good idea to come at all.


Ihania lolitoja oli paljon liikkeellä
There were a lot of cute lolitas around

Hieno cossi, vaikka en tunnekaan sarjaa
Awesome cosplay, although I don't recognize the character

Taidepöytiä oli paljon ja paikanpäällä voi teettää komissio-työn
There were a lot of art booths and the artists took commissions

Aivan ihanaa Sailor Moon -fanitaidettakin oli nähtävillä
I also found some awesome Sailor Moon fanart

Selvittyäni sisälle minulle valkeni millainen conipaikka oli: se oli kuin valtava betonilattiainen messuhalli, paitsi että halleja oli pari kappaletta, ja ohjelma oli tietenkin ripoteltu eri rakennuksiin. Koiranilmalla se ei ollut mikään mukava juttu. Onneksi sisään sentään pääsi nopeasti, kun conipassi oli postitettu etukäteen ja saatoin vain marssia sisään passia valvojalle näyttäen. Sitten minun pitikin rynnätä jo hirveällä kiireellä rekisteröitymään Anime Idol kilpailuun, ja sen jälkeen backstagelle. Ja nämä kaksi paikkaa (sekä vessa!!) olivat kaikki tietenkin eri rakennuksissa mikä tarkotti lisää ulkona juoksua. Ääääh!!

When I finally got to the gates I realized what the con facilities were like: a huge exhibition hall with a concrete floor, except that there was a few of these halls and the program was scattered across the different buildings which was not cool with the weather. I had to hurry to first sign up to Anime Idol Contest and then go to the backstage, which were in different buildings. Argh!!

Eräs ystävällinen otti tämän kuvan kun sää oli parempi (mutta tuuli oli kova)
A friendly mate took this picture when the weather was better (but wind still hard)

Tykkään peruukista vaikka se oli superhalpis!
I like this wig even though it was dirt cheap

Minä ja joku randomi :) Täälläpäin kuvan pyytäjät haluavat usein itsekin mukaan kuvaan :)
I and some random guy... here the photographers usually want to join you in the pic :)

Backstagelle päästyäni oloni hieman koheni ja oli hauska päästä juttelemaan muiden kilpailijoiden kanssa, mikä oikeastaan olikin se syy miksi ilmoittauduin. Kaikki laulajat olivat aika nuoria, mutta muuten eroja löytyi. Poikia oli suorastaan yllättävän paljon. Oli ausseja ja paljon aasialaisia, cossaajia ja ei cossaavia. Ne, joilla ei ollut cossia, oli kuitenkin söpöt vaatteet päällä (jos kyseessä tyttö siis!), peruukki ja värilliset piilolinssit minkä johdosta he sulautuivat hyvin cossaavien joukkoon. Olipa mukana yksi aasialaispoikakin, joka oli pukeutunut naiscossiin minishortseineen ja blondeine peruukkeineen. Minusta vähän pelottavaa, mutta hän vaikutti kuitenkin hauskalta tyypiltä. Olen varmaan liian ennakkoluuloinen xD Muiden esityskappaleet olivat kivoja, ja joukossa oli useampi viimeaikainen Kpop-hitti animetunnareiden lisäksi. Oma esitykseni meni siedettävästi ja selvisin finaaliin!

When I got to the backstage I felt a little better and it was great to get to talk to the other contestants. All the singers were pretty young, but other than that there were a lot of differences. There were quite a few guys and a lot of the contestants were Asian. Some had a costume, others didn't but they wore cute clothes, wigs and colored contact lenses instead. I liked everyones' songs. There were a few recent Kpop hits as well as anime songs. My song went alright and I made it to the finals!

Upea ryhmä
A beautiful group

Nukkejakin oli näkyvillä myyntipöydillä
There were dolls in the Trading hall, too

Uusi ystäväni ja Endymion!!
My new friend and her Endymion!!

Koska pääsin sunnuntain finaaliin, niin toisestakin conipäivästä iso osa meni kilpailussa, mutta ehdin minä lauantaina kilpailun jälkeen pyöriä kyllikseni myyntipöydillä, joita oli aika paljon. En kuitenkaan ostanut mitään punaista Super Mario-ostoskassia lukuunottamatta. Photoshoottailu oli hyvin vähäistä sillä eipä ollut ketään kuka olisi minua kuvannut paitsi ne jotka tulivat kuvaa pyytämään. Ja toisaalta conipaikalla ei oikeastaan ollut hyviä kuvauspaikkoja, ei sisällä eikä ulkona mikä oli vähän kehnoa. Sisällä oli kuvauspalvelu, mutta yhdestä printistä & digitaalisesta kuvasta olisi joutunut pulittamaan 20 aussitaalaa!!! Suomessa sekin on ilmaista. Mielelläni maksaisin kuvaajalle vaivasta vaikka 5-10 taalaa, mutta 20 on mielestäni aivan liikaa.

Because I made it to the Sunday finals, I spent much of my second con day in the contest too. I did manage to check out the trading hall on Saturday after the contest, though. I didn't buy much, just a Super Mario bag. I didn't get to do any photoshoots because there was no one to take pictures of me except for random people who came and asked for a picture. There were not many good locations where to take pics at the con site, either. A professionally taken photo cost 20 dollars, which I found way too much. In Finnish conventions the professional photography service is free!!

Sunnuntain cossi: Usagi koulupuvussa
Sunday cosplay: Usagi in High School Uniform

Usa ja Eternal Sailor Moon!
Usa and Eternal Sailor Moon!

Sunnuntaina olin tosiaan kilpailussa, mutta ehdin myös katsoa vähän aikaa cosplaykilpailua ja pyöriä taas myyntipöydillä. Sunnuntaina sää oli paljon parempi ja minulla oli käyttömukavampi cossikin (koulupuku), mutta harmitti kyllä vähän, että Sailor Moon -peruukkini oli ihan liian pieni eikä muutenkaan yhtään niin kiva kun miltä se vaikutti vielä pakkauksessa oltuaan. :( Sailor Moonista puheenollen, kyseinen sarja näytti olevan suosiossa sillä Sailor Moon -cossaajia oli paljon! Tulikin sitten otettua kuva useamman cossaajan/ryhmän/parin kanssa. Mukavaa, että täältä löytyy paljon sarjan harrastajia. Lisäksi bongasin myynti- ja taidepöydillä Sailor Moon -aiheisia kuvia ja oheiskrääsää.

On Sunday I had a bit of time to walk around in the trading hall again and watch the cosplay competition a bit. The weather was much nicer and I was wearing a more comfortable costume (school uniform). However, my Sailor Moon wig turned out too small and not as nice as I thought, which was a bit of a bummer :( But there were a lot of Sailor Moon cosplayers and merchandise too, which was great!


Minä ja Classic Sailor Moon -ryhmä!
I and a Classic Sailor Moon group!

Takushiido-kamen-samaa!!

Cosplaykisa oli muuten aika randomin oloinen. Tarkoitan siis sitä että kilpailijat olivat aika sekalaista seurakuntaa. Aika monella taisi olla ostettu puku, ilmiö johon ei Suomessa oikein törmää (siellä kai ostopuvut on usein kielletty kisoissa). Ei sinänsä mitään pahaa siinä, mutta kilpailijat eivät oikein olleet tasavertaisia. Toisilla oli esitys, toiset vaan poseerasivat ja häipyivät lavalta nopeasti. Mukavaa oli se, että miehet olivat paremmin edustettuja kuin Suomessa! Ylipäätänsäkin heitä taisi olla hyvä määrä conissa läsnä.

The cosplay contest seemed a bit random, by the way. I mean that the contestants were very mixed. Some had a ready-made costume, which you don't see in Finland since ready-made costumes are often forbidden from the contests. Some contestants did a performance whereas others just posed and escaped from the stage quickly. It was great to see a lot of men taking part, also in the convention in general. 


Söpöjä Sailor Moon sätkynukkeja myyntipöydillä!
Cute Sailor Moon jointed paper dolls at the Trading hall!

Lisää Sailor Moon-rihkamaa!
More Sailor Moon merchandise!

Cosplaykilpailussa
Cosplay contest

Niin ja mitenkäs minun sitten kävikään siellä Anime Idol finaalissa? Lauluni oli siis Fruits Basketin tunnuskappale, ja epäilin suuresti mahdollisuuksiani edes sijoittua, sillä muut kilpailijat olivat suurimmalta osin todella hyviä ja joukossa oli varsin oivallisia laulajia ja esiintyjiä. Yksi tyttö jopa soitti viulua, lauloi ja tanssi esityksensä aikana. Minua ei kuitenkaan jännittänyt yhtä paljon, sillä lauantaina sai tuntumaa esiintymiseen, minkä lisäksi sunnuntai tuntui hiljaiselta conipäivältä ja yleisöäkin oli vähemmän. Esitysten aikana sattui muuten yksi suloinen välikohtaus! Eräs aasialaistyttö sai laulunsa jälkeen lavalla yllätysvierailun salaiselta fanilta, joka polvistui, ojensi tytölle ruusun ja säntäsi sitten tiehensä. SUPERSULOISTA!!

So how did I do in the Anime Idol finals? I sang the opening from Fruits Basket, and I seriously doubted my chances to win since the other contestants were mostly very good and one girl even played the violin, sang and danced during her performance. The cutest moment came when a secret admirer appeared suddenly on stage after one of the Asian girls finished her song. He went down on his knee, handed her a rose and dashed off the stage. That was SO CUTE!!!


Maideja tanssimassa (Maid-kahvilakin löytyi)
Dancing maids (there was also a Maid Cafe)

Varastin Eternalin Luna-pehmolelun hetkeksi :)
I stole Eternal's Luna plushie for a moment :)

Conimuonaa: Friteerattu nakkitikku
Con food: a deep-fried frankfurter

Niin eli siis lopputuloksiin... tuomaristo, johon kuului kolme henkeä (amerikkalainen naislaulaja/ääninäyttelijä, joku conijärjestäjätyttö sekä joku mies, joka taisi hänkin olla joku conivieras), valitsi edellä mainitun monilahjakkaan tytön 2. sijalle ja allekirjoittaneen voittajaksi. Minä tosiaan siis voitin kilpailun enkä voi vieläkään uskoa sitä! Tuomareiden mielestä valitsin ääneeni sopivan kappaleen ja selviydyin hyvin vaikeista kohdista. Omg!! Mutta kyllähän muutkin kilpailijat lauloivat todella hyvin. Oli varmaan todella vaikea valinta tuomareilta. Palkinnoksi sain K-On! -figuurin. Olin niin tyrmistynyt voitosta, etten keksinyt kauheasti järkevää sanottavaa kun lopulta pääsin backstagella kisan jälkeen juttelemaan tuomareille. Jälkeenpäin olisin halunnut kysyä heiltä vinkkejä harrastajamaiseen esiintymiseen ja ääninäyttelyyn. Kilpailu antoi minulle hiukan lisää uskoa itseeni, vaikka tiedänkin että minulla on vielä parannettavan varaa!

Myöhemmin sitten ihmisiä tulikin juttelemaan ja kiittelemään esitystäni joten saavutin tavoitteeni, minkä lisäksi sain kaverinkin eräästä Sailor Moon -cossaajasta!!! Happyy~ Niin ja muuten, finaaliesitykset videoitiin minkä lisäksi minua haastateltiin, ja nämä videot ovat tietämäni mukaan tulossa Youtubeen. Joten pysykää kuulolla, postailen niitä sitten kun ne ilmestyvät :) Odotan myös, että kisasta tulisi kuvia nettiin, kun itselläni niitä ei ole.


So, the results... the judges (an american singer/voice acress, some con volunteer lady and a guy who I also think was a con guest) chose the multi-talented girl to the second place and the undersigned to the first place. So I am Anime Idol contest winner, which I still find hard to believe. The judges praised my song choice and singing, but I felt the other contestants did really well too. It must've been really hard to pick the winner. My award was a K-On! figure. I was so dumbfounded about the results that I didn't manage to ask any sophisticated questions when I got to talk to the judges at the backstage. Afterwards I would have wanted to ask their advise in amateur performing and voice acting. The contest gave me a little bit of confidence although I still know I have room for improvement!

People came to talk to me and praise my performance later on, and I even made friends with another Sailor Moon -cosplayer, so I met my goal!!! Happy~ Oh, and the Anime Idol Finals were filmed and I was also interviewed, and both these videos will be published in Youtube I think. So stay tuned as I will post them once they are online :) I'm also waiting for some contest photos, because I don't have any in my camera.


Anime Idol -kilpailun 1.palkinto
Anime Idol Contest 1st prize

4 comments:

 1. Thank you for posting this in English as well!!

  I was grateful to meet you and I hope we can hang out some time soon!

  ReplyDelete
 2. No problem, I'm making my blog bilingual so every post will have a summary in English!

  I'm happy I met you too (if you're who I think you are! Hahaha. But I only met really nice people there anyway.) I'll look forward to it!

  ReplyDelete
 3. Jotenkin aavistin viime päivityksesi perusteella, että laulukilpailuu tiimoilta olisi odotettavissa iloisia uutisia. Ihan mahtavaa, hirmusti onnea voitosta! <3 Muutenkin ihana kuulla, että viikonloppu meni pienistä vastoinkäymisistä huolimatta mukavasti. Uudet tuttavuudet tekevät tapahtumasta aina monin kerroin antoisamman. (Pssst, kerro tälle uudelle kaverillesi että hänen Serenity-pukunsa on aivan mielettömän upea!)

  Hauska sattumus tuon voittamasi figuuri-palkinnon suhteen - olen nimittäin tekemässä kyseisen hahmon (eri asun tosin) Traconiin toiselle päivälle. XD

  Ps. Gisellen pukusin on IHANA. Mutta varmaan tiesitkin tämän jo? <3 Toivottavasti pääset kuvauttamaan tuota kunnolla jossain vaiheessa!

  ReplyDelete
 4. Kiitos! ^^ Juu oli mukavaa kun vastaan tuli niin hienoja Sailor Moon cosseja :) Hänen Endymioninsakin oli aika onnistunut!

  Ooh, K-on! kuviasi odotellessa sitten... xD Pitäisi varmaan joskus tutustua siihen sarjaan.

  Kiitos kehusta, olen kyllä tosiaan aika lumoutunut siihen pukuun, se onnistui hyvin :D Mutta juu parempaa photoshoottia tarviis jossain vaiheessa, nuo kuvat viikonlopulta nyt on mitä on.

  Pitäkää te kivaa siellä Traconissa! :) Harmi etten pääse mukaan T__T

  ReplyDelete