August 15, 2012

Viikonloppuna Manifestiin!!! Cosplaysuunnitelmista

Kohta H-hetki lyö, eli Manifest 2012, ensimmäinen conini Melbournessa!!!

Kaikki alkaa olla suht koht valmiina cosplayn suhteen. Lauantaina menen Gisellenä (Lumottu/Enchanted-elokuvasta) ja sunnuntaina Usagi Tsukinona Sailor Moon Stars -kauden koulupuvussa. Puvut ovat valmiina: Gisellen puvun teetin Suomessa käsinmaalaamastani kankaasta, ja koulupuku on vanhan kierrätystä. Giselle-puku onnistui upeasti! Alusmekko on kyllä kovin painava, sillä ompelija ehdotti lakanakangasta alimmaiseksi kerrokseksi (jotta tekokuitua oleva ylempi kangas ei sähköistyisi ja tarttuisi reisiin kiinni), ja koska mekko on täyskello niin kangasta riittää ja mekko painaa hirveästi. Mutta ei se mitään, ei se päällä haittaa, henkariin ripustaessa vain huomaa!

Minulla ei ole mitään hyviä kuvia vielä puvusta, mutta tässä "sneak peek" huonossa valossa makuuhuoneessa otettuna. Kuvassa ei näy alusmekko ollenkaan, ja päällimekkoon pitäisi vielä ommella muutama ruusuke hihaan, muuten täysin valmis! Viikonlopun jälkeen sitten kuvia puku päällä :)

Ihanuus: Gisellen "verhomekko" itsemaalaamastani kankaasta

Peruukit ovat myös saapuneet onnellisesti perille Kiinasta. En ole sovittanut niitä vielä päähän (mieluummin annan niiden odottaa viikonloppuun jotteivät ne mene sotkuun), mutta ainakin sovittamatta tarkasteltuna ne vaikuttavat hyviltä. Gisellen peruukinhan tilasin pilkkahintaan (maksoi 15 euroa), joten ihmettelin etukäteen mahtaako se olla käyttökelpoinen, mutta yllätyin positiivisesti! Kuitu vaikuttaa laadukkaalta ja väri ja pituuskin on sopiva. Kuitua tosin voisi olla enemmän ja päälaen ja otsatukan jakaus on ehkä makuuni liian korkealla, mutta muutoin luulen että tämä peruukki ajaa hyvin asiansa. Halpa hinta ei siis aina tarkoita huonoa!

Giselle-peruukki oli naurettavan halpa mutta kaunis se on silti

Sailor Moon -peruukkikin vaikuttaa hyvältä, sekin kustansi vain 30 euroa ja ainakin väri on oikea. Kuvaa ei ole, kun en ole ottanut pois paketista lainkaan vielä.

Sailor Moon -koulupukuun väsäsin myös Eternal broochin kevytmassasta, jota olen yleensä käyttänyt broochien sun muiden askarteluun. Tein vähän mukaellun tulkinnan, sillä tästä broochista on hyvin monta erilaista versiota. En tehnyt kaikkein "riisutuinta" mallia vaan lisäsin joitain yksityiskohtia mutta toisaalta jätin joitakin pois yksinkertaisuuden/helpomman toteutuksen vuoksi. Broochi on kooltaan aika pieni, jotta se sopii yhteen koulupukuni rusetin kokoon.


Eternal Sailor Moon animebroochin eräs versio...

...ja oma yksinkertaistettu tulkinta (huonossa valossa kuvattu)

Jännitys lisääntyy viikon myötä, sillä lauantaina koittaa toinenkin H-hetki, minun Anime Idol -esitykseni!! Apuaaaah... :DD Mitenköhän minun käy siellä ison yleisön edessä!! Olen kyllä harjoitellut kovasti ja en pelkää unohtavani laulujen sanoja ainakaan, sillä olen ennenkin näitä lauleskellut mielikseni. Lauluni ovat siis:

1. Karsintalaulu: Tonari no Totoro (Totoro ending)
2. Finaalilaulu (jos ihmeen kaupalla selviän finaaliin): For Fruits Basket (Fruits Basket opening)
Argharghargh. Toivottakaa minulle onnea! Kerron sitten kohtalostani jälkeenpäin...

Sain muuten "conipassini" vähän aikaa sitten postissa. Tarkoittaa laminoitua korttia ja kaulanauhaa. Niin että tämmöinen systeemi täällä näköjään rannekkeiden sijasta. Tämä piti vielä noutaa pakettina postista (laitoin mieheni noutamaan, kun olin silloin itse vielä Suomessa), en ymmärrä kyllä miksi, minusta tuon olisi pitänyt mahtua kirjelaatikkoon.

Manifest 2012 "conipassi"

2 comments:

 1. Voih, Gisellen mekko näyttää aivan ihanalta! Kunpa olisin näkemässä sen livenä. Kuvia odotellessa. <3 Usagin rintakoru näyttää hienolta kans!

  Coni-passi? Olen muistaakseni kuullut noista. Ne taitavat olla yleisiä esimerkiksi rapakon takana USA:ssa. Tykkäisin niistä paaaljon enemmän kuin täällä Suomenmaalla suosituista rannekkeista, mutta toisaalta, voikohan niitä käyttää väärin helpommin suhteessa rannekkeisiin? (Passin voi ottaa pois kaulasta coni-päivien välillä, toisin kuin kertakäyttörannekkeen ranteesta.) Vai ovatko nuo coni-passit jotenkin profiloitu kullekin käyttäjälle, esimerkiksi passiin merkityllä nimitulosteella/viivakoodilla? Oli miten oli, passisi on supersöpö. :)

  Ihan hirmusti onnea laulukisaan! Pidän peukkuja! <3

  ReplyDelete
 2. Kiitos! ^^ Olen tyytyväinen tuohon pukuun, sitä tulee varmasti käytettyä monta kertaa kun niin ihana on :) Kuvia kyllä tulee!

  Juu tuo kaulassa roikkuva kortti vaikuttaa kätevältä. Senhän saa sitten helposti pois päältä esim. photoshootteja varten. Toisaalta tuo väärinkäyttömahdollisuus on olemassa (ja myös se että se katoaa!), tuossa kortissa ei ainakaan ole viivakoodia tai nimeä.

  Kiitos onnentoivotuksesta ^^ Pitää vielä toivoa että viikonloppu onnistuu hyvin logistisessa mielessä kun juuri huomasin ettei se olekaan Exhibition Centressä vaan jossain Showgroundsissa pohjois-Melbournessa o__o sinne on vaikeampi päästä mutta yritän saada J:tä kuskaamaan! Lokakuussa on joku toinenkin coni, joka on em. paikassa, ajattelin myös siellä käydä.

  ReplyDelete