May 1, 2013

Äitienpäiväkorttien askartelua & muuta / Making Mother's Day cards & other

Hyvää vappua Suomeen! Täällä Melbournessa on vähän vaikea päästä vapputunnelmaan. Voi kun saisikin simaa ja munkkeja... Noh, jos täällä ei juhlita vappua, niin äitienpäivää sitten ainakin ja se on siinä mielessä hyvä asia, että kun joka tuutista toitotetaan "Muista äitiä!" tai "Täydellinen äitienpäivälahja..:" jne. niin oli sitten helppo muistaa tehdä kortit ajoissa :) Viikossahan ne jo tulee täältä Suomeen, mikä on minusta varsin kohtuullinen aika noin pitkälle matkalle.

Happy 1st of May to all Finns! Here in Melbourne it's difficult to get into the party mood... however, although they don't celebrate 1st of May here, at least they celebrate Mother's Day. And that means there's been reminders everywhere all the time, which is good because it made it easy to remember to make the cards on time :) They only take about 1 week to get from here to Finland.


Itsetehty äitienpäiväkortti mieheni mummille. Tämä muistuttaa ehkä liikaa
niitä, mitä olen tehnyt aiemmin, mutta ei se mitään.
Self made card, for my husband's grandma. It looks a bit too similar
to ones I've made before, but nevermind.

Äitienpäiväkortti, anopille!
A second kind, for my mother-in-law!

Ja kolmas malli omalle äidille. Liljat ovat kai surukukkia, mutta noh ei haittaa ^^;
Minusta nämä tarrat vain olivat niin nättejä.
And the third kind for my own mum. I think lilies are sympathy flowers, but.. oh well ^^;
I just liked those flower stickers.

Näin söpöjä postimerkkejä oli myynnissä tälläkertaa!! Taidan käydä hamstraamassa
lisää noita...
They had these super cute stamps at the post office!!! I think I'll go and
stock up on them...


Korttimalleista inspiroituneille, jos joku haluaa koittaa samantyylistä niin näihin tarvitaan valmiiksi leikattuja helmiäishohtoisia korttipohjia, skräppäyspaperia, kukkatarroja tai kiiltokuvia, hopeahileliimaa sekä hopeisia ääriviivatarroja. Kaikkia noita saa hyvin varustelluista askarteluliikkeistä :) Nuo vaaleanpunaiset skräppäyspaperit taitavat itse asiassa olla Tiimarista peräisin. (Kaikkea sitä onkin tultu tuotua tänne Ausseihin asti :)

To those who got inspired by the cards, if you want to make similar ones you'll need pearlized pre-cut card bases, scrapping paper, flower stickers or embellishments, silver sparkle glue and silver divider stickers. You can get all of these from craft or dollar stores!

Lisäksi viimeviikonloppuna tuli ommeltua edellisessä postauksessa mainitsemaani mekkoa, näyttää hyvältä tähän mennessä vaikka itse sanonkin! En tiedä teenkö tästä tarpeettoman vaikeaa kun päätin tehdä mekkoon vuorin ja vieläpä melkein taiteen sääntöjen mukaan, hankalaa on mutta ainakin opin taas paljon uutta ja lopputuloksesta tulee siisti :) Helma on vielä ompelematta.

In addition I started sewing the dress I mentioned in my last post, it looks good so far even if I do say so myself. I don't know if I'm making it more difficult as it needs to be as I decided to apply full lining to it... oh well, at least I'm learning something new and it will look very neat and professional! I still need to finish the skirt part.

Yläosa on melkein valmis ja vuoritettu! Kuvat ovat vähän kehnoja, kun valaistus oli huono...
The top is almost done and fully lined! Bad pics since I had so bad lighting...

Pitsireunan paluu!! Tämä on täsmälleen samaa pitsiä mitä on jo kahdessa cossissani!
Pitää varmaan saman tien ostaa koko rulla kaupasta, kun tälle löytyy aina uutta käyttöä :D
The return of the lace trim!! It's exactly the same lace as I used already in 2 costumes!
I really should just go and buy a full roll of it, since I always seem to find use for it :D


Mitä te olette muuten suunnitelleet äitienpäiväksi? Askarteleeko kukaan muu kortteja tai itsetehtyjä lahjoja??

What are you planning for Mother's Day? Is anyone else making cards or presents??

2 comments:

 1. Apuuva, oletpa sinä jo pitkällä Minakon mekon kanssa! Mulla on pitänyt kiirettä muuton kanssa etten ole ehtinyt ajatellakaan Amin kesämekkoa... No, nyt kun saisi vielä netin pyörimään (oon tällä hetkellä vanhempien luona :'D), niin muuttojutut ovat kyllä itse asiassa hyvällä mallilla. Tulevana viikonloppuna ehtii ommella!

  Minusta vuoritus ei ole yhtään liioiteltua! Vuori antaa vaatteeseen kuin vaatteeseen ihanasti ryhtiä, erityisesti jos varsinainen asukangas on "liirumpaa". Esim. Amin mekko on polyesteriä, joka itsessään ei ole kovin tukevaa, joten myös Amin mekkoon tulee vuori. Vuori myös suojaa varsinaista pukukangasta esim. hikitahroita ja pidentää asun käyttöikää. :)

  On muuten vielä pakko mainita: tuo mekkosi pitsireunus on vaan niin ihana! <3

  Äitienpäivä? Luultavasti askartelen kortin (tosin en luultavasti osaa tehdä yhtä hienoja kuin sinä <3) ja vien juhlapäivänä mammalle kukkia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu tuo on tähän mennessä valmistunut yllättävän nopeasti, varmaan siksi kun oli jo kaava yläosaan ja tiesin täsmälleen miten halusin muokata sitä :) Älä huoli, etköhän säkin pyöräytä sen nopeasti valmiiksi kunhan pääset "sorvin ääreen" :D

   Joo siis yksinkertaisesta kankaasta tuota pukua ei ois voinu tehdä, varsinkin kun kankaani on niin ohutta. Mietin lähinnä vaihtoehtona yläosan tekemistä kaksinkertaisesta kankaasta sen vuorin sijaan, mutta päädyin sit kuitenki vuoriin, ajattelin että tulee yhtenäisempi ja huolitellumpi lopputulos. :) Helppoa sen tekeminen ei ole kyllä ollut tähän mennessä!

   Kiitos ^^ Mäkin olen hulluna tohon pitsiin, haha xD Oih, kukkia ja kortti, kuulostaa klassiselta :) Äiti on varmasti mielissään.

   Delete