June 16, 2013

Cosplay-päivitys: tahtois jo prinsessailemaan! / Cosplay update: I want to go princessing already!!

Olen ollut melko tuottelias cosplayn osalta viimeaikoina. Lyhyen ajan sisään on valmistunut jopa kaksi pukua!Toinen asuista on aika ekstempore -pohjalta syntynyt Lumikin asu elokuvan alusta. Löysin sopivat kankaat ja päätin väsätä tämän vielä nopeasti ennen Suomen reissua, ehkä pääsen sitten photoshoottailemaan sitä jossain kivassa paikassa.

Olen aina tykännyt jotenkin Lumikin asusta elokuvan alussa, minusta se on niin herkkä, söpö ja tyttömäinen. Itse prinsessamekosta en välitä niin paljon, ehkä siksi että se on liian värikäs makuuni (liikaa vastavärejä). Mutta nyt kun sain tämän toisen mekon valmiiksi ja tilasin peruukin joka on aivan ihku-supersöpö, ajatus keltaisen prinsessamekon toteuttamisesta kuitenkin jossain vaiheessa heräsi. Tunnen oloni niin söpöksi siinä peruukissa ja Lumikin meikissä, että on pakko päästä cossaamaan tätä hahmoa enemmänkin tulevaisuudessa! Jos toteutan keltaisen mekon, niin luultavasti valitsen räikeän keltaisen sijaan hailakamman kanarianlinnun keltaisen, ja helmasta en tekisi tai teettäisi kermakakku-megamekkoa, vaan vähän maltillisemman. Samaa herkkää tyyliä haluaisin jäljitellä kuin tässä elokuvan alun mekossa.

I have been quite productive in terms of cosplay lately, I've finished two dresses recently! The other one is Snow White's costume from the beginning of the movie. I've always loved this costume, it is so delicate, girly and cute. I never liked the princess dress so much because it is too colourful to my taste. However, now that I ordered the Snow White wig and I feel so uber cute in it, I want to cosplay her more and maybe do the princess dress at some point. I'd probably choose a lighter shade of yellow and refrain from having a huge ballroom gown type of hem. I'd like to keep the same delicate impression as with this other costume.


Olen aina tykännyt tästä Lumikin asusta eniten!

Niin joo, tästä asusta myös sen verran että elokuvassa hame on repaleinen mutta otin taiteellisia vapauksia ja jätin helman ihan ehjäksi :D Ja jalkineinahan olisi oikeasti puukengät, en omista enkä taida hankkia, luulen että käytän Mary Janeja sen sijasta :)

Oh and the skirt is originally torn and patched, but I decided to make my own interpretation and I left it untorn :D And the footwear she's wearing is clogs, I don't own them and I think I'll prefer to wear Mary Janes over the clogs anyway. :)


Toppi on popliinia ja puhvihihoissa on popliinin lisäksi kerros sifonkia päällä
pehmentämässä vaikutelmaa
The top is poplin and the puffy sleeves have a layer of chiffon on top

Koko asu... oikea alushame vielä puuttuu, haluan tähän puuvillaisen
alushameen valkoisella piparkakkureunalla!
Entire costume... I'm still missing the actual petticoat, I want a
cotton one with white gingerbread lace trimming!

Olen tosi tyytyväinen tähän asuun ja yläosa onnistui tosi hyvin, en ollut varma tuosta popliinista näyttäisikö vähän halvalta, mutta minusta lopputulos on oikein mukiin menevä. Ja sifonkikerros tekee puhvihihoista erityisen kauniit. Olin laiska enkä laittanut sivuun vetskaria, joten paita on vähän hankala pukea päälle. Hame on muuten täyskello ja kangas on polyesteria. Se lopullinen alushame tulee valmistumaan joskus myöhemmällä ajankohdalla, toistaiseksi käytän alla tavallista tyllialushametta.

Lisäksi askartelin tänään Lumikin tavaramerkki-rusettihiuspannan, joka ei muuten ole punainen tässä asussa kuten yo. kuvasta huomaa, vaan sininen! Värien suhteen tässä asussa on paljon tulkinnan varaa, ja oikeaa sinisen sävyä on hankala määrittää. Mutta sitten näin ihanan Lumikki-photoshoppauksen Jirka Väätäisen blogissa, ja päätin että haluan tehdä rusetista sinivihertävän niin kuin hänen kuvassaan (siis englanniksi "teal", mikä ihme tämän värin nimi on suomeksi??) En löytänyt kaupasta tuon väristä hiuspantaa joten jouduin väsäämään pannan alusta asti itse, ja se oli yllättävän aikaavievää.

I'm very happy with this costume, the top turned out nicely and I like the chiffon on top of the poplin in the puffy sleeves. The skirt is a full circle and the fabric is polyester, later on I will make the actual petticoat for this costume. In addition today I have made her headband, which is not red as in the princess costume! It's difficult to interpret what the shade of blue is, but after I saw Jirka Väätäinen's awesome Snow White photo modification, I knew I wanted to make it in teal!


Jirka Väätäisen ihana Lumikki-kuvamuokkaus!!
Kuva on hänen blogistaan ja se löytyy täältä
Jirka Väätäinen's delightful Snow White photo modification!
The picture is from his blog and you can find it here

Askartelemani hiuspanta, joka on jokseenkin samanvärinen kuin yo. kuvassa
The hair band I made, which is about the same color as in above picture

Lisäksi aiemmin mainitsemani Minakon casual-kesämekko Sailor Moonista on lähestulkoon valmis. Mekon takaosa tarvitsee vain rusetin ja helma täytyy huolitella. Tämä mekko on myös popliinia ja se on ihanan kevyt ja miellyttävän tuntuinen päällä, täydellinen kesäsäähän! Ja olen tyytyväinen että vuorasin sen, sillä vuori tekee siitä vain jotenkin huolitellumman ja laadukkaamman oloisen :) Tykkään tässä mekossa v-mallisesta vyötäröstä, vaikkakin mekossani vyötärön seutu voisi olla vähän tyköistuvampi. No, mieluummin vähän liian iso kuin liian pieni. En malta odottaa että pääsen käyttämään tätä! Aion käyttää sitä myös arkikäytössä cossaamisen lisäksi.

In addition I finished Minako's casual summer dress from Sailor Moon, or at least it's almost finished, just needs a bow at the back and I need to hem it. This dress is made from polin and it feels so light and comfy to wear! I'm glad I lined it, the lining just gives it that final touch. I love the v-shape waist although the waist could fit more snugly in my dress. I can't wait to wear this and I will use it both for cosplay and everyday use.

Ihanainen mekko edestä! Jätän helmasta pitsin pois, jottei
siitä tule liian lolitamainen arkikäyttöön.
The lovely dress from front! I'll leave out the lace from the hem,
just so it doesn't turn out too sweet lolita.

Mekko takaata. Vyötärölinjaa olisi pitänyt nostaa, mutta onneksi
tuohon tulee vielä rusetti päälle viemään huomiota pois siitä.
The dress from the back. Should have raised the waistline, but
fortunately there will be a decorative bow there which will
divert your attention.

Lisäksi väsäsin tänään tämän pitsillä koristellun hiusrusetin sävy sävyyn!
In addition, I made this matching lace-decorated hair bow today!

Kuvat on vähän huonoja, eivät anna oikeutta kankaan värille joka on siis oikeasti hailakan vihreä/päärynän sävyinen. Itse asiassa tästä mekosta voi olla todella vaikeaa saada kuvaa jossa väri olisi edukseen, sillä se on yksinkertaisesti niin haalea, että se näyttää monissa kuvissa luonnonvalkoiselta!!

The pics are pretty bad and they don't do justice to the colour of the fabric, which is a very pale green, in the shade of a pear. Actually it might be really difficult to get a decent portrayal of the color of the dress, because it's simply so pale, it looks natural white in most photos!

9 comments:

 1. Ihania pukuja. Osaisinpa ittekkin väsätä! Tulis varmaan kamala hirvitys jos edes yrittäisin. Haha! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ^^ Minusta kuka tahansa vai oppia ompelemaan, olin itsekin tosi tumpelo aluksi, mutta muiden ompelutaitoisten ja hyvien opaskirjojen avulla voi oppia vaikka mitä :)

   Delete
 2. Iii! Tämän päivityksen myötä pukuiluinnostuksen hyppäsi ihan uusiin sfääreihin, vaikka vasta kotiuduin edellisestä conista. Lumikki onnistui erityisen hyvin, ja rakastan tuota Minakon rusettia niin. <3

  Harmi kun prinsessailu jää multa Animeconissa väliin, mutta lupaan tätä vastoin kuvailla sua ja Pauskia ahkerasti: sain nimittäin Sherylistä oikein kivoja kuvia jo viime lauantaina, joten tämä järjestely toimisi oikein hyvin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. pukuiluinnostuksen -> pukuiluinnostukseni :'D

   Delete
  2. Hih joo sain jo ensimakua Desupuvustasi Facebookissa, näytti tosi hyvältä!! Yay, omg, joku ottaa musta kuvia, luksusta xDD täällä Ausseissa kuvasaalis on ollut heikkoa kun ei tunne ketään, mukavaa jos kerrankin jää conista hyviä kuvia käteen ^^

   Delete
 3. Aivan ihania pukuja!♥ Simppeliä, mutta kaunista. :) En malta odottaa meidän Disneilyä, tulee olemaan hauskaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Jep, yksinkertainenkin voi olla kaunista. Ja nämä puvut oli niin nopea tehdä, ihanaa xDD Niinpä, harmi että ei saatu kunnon ryhmää kasaan, mutta ehkä ensi kerralla :) Olen huomannut, että Disneypukuilu on erityisen hauskaa koska useimmat ihmiset tunnistavat hahmot, minkä lisäksi lapset tykkäävät ^_^

   Delete
 4. What gorgeous dresses! You must be very skilled when it comes to sewing, I am amazed *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. New reader, yay??! :) Welcome and thank you very much for the kind comment :) I'm just a novice to be honest, I've only made a few costumes before these. But I've got good guidebooks and a lot of patience, I've put a lot of time into this!

   Delete