June 27, 2013

Vihdoin Nintendo 3DS!!! / Finally Nintendo 3DS!!

Vihdoin jo yli vuoden kestäneen kuolaamisen jälkeen Nintendo 3DS:n hinta tippui kipukynnyksen alapuolelle ja tilasin konsolin lopultakin!! Hintaa tuli siis Australian Ebaysta ostettuna n. 130 euroa, mikä on minusta varsin kohtuullista. Konsolin tilasin tietenkin korallinvaaleanpunaisena. Konsoli tuntuu ja näyttää edelleen Nintendo DS:ltä, mutta muotoilu on jotenkin tyylikkäämpi ja värissäkin on metallinhohdetta. Nyt kun katson vanhaa DS Liteani, se näyttää enemmän muoviselta lelulta kun sen pistää tuon uuden 3DS:n rinnalle!

Finally after a year of pining I finally got around buying Nintendo 3DS, after all the price had gone considerably down from the launch price and I ended up paying a very decent 170 AUD for the console. I got it in coral pink of course. It still feels and looks like Nintendo DS, but the design is somehow more classy and even the color has a metallic shine to it. Now that I compare it to my old DS Lite, the Lite looks like a plastic toy compared to this!

Tältä se suurinpiirtein näyttää! Kuva Googlesta
This is how it looks like! Pic from Google

3DS on hauska vempele, sillä siinä on valmiiksi jo asennettuna monenlaista softaa ja sillä voi esimerkiksi ottaa valokuvia, sekä kaksi- että kolmiulotteisesti. Niin, tässä tosiaan on kolmiulotteinen näyttö, ja ensin luulin että se on vain jotain markkinointipuhetta mutta 3DSn grafiikat ovatkin totta vie kolmiulotteisia!! Tästä syystä konsolia pitääkin pitää kohtisuoraan tietyn etäisyyden päässä silmistä, jotta efekti toimii. Olin aika vaikuttunut kun käytin konsolia ensi kertaa, sillä kolmiulotteisuus tosiaan toimii, jos niin voi sanoa. Näytön oikeassa reunassa olevasta säätövivusta voi säätää kuinka voimakas kolmiulotteisuusefekti on.Yleensä itse pidän vipua puolessavälissä tai matalalla asetuksella sillä voimakas 3D-efekti voi alkaa rasittaa silmiä ja aiheuttaa jopa päänsärkyä.

3DS is a fun gadget, it comes with tons of pre-installed software and you can even take photos, both in 2D and 3D. Yes, the device indeed comes with a 3D screen that actually seems to produce a 3D image! I was impressed by this, I thought the whole 3D thing is just some marketing gimmick. There is a switch to the right from the screen which allows you to control the intensity of the 3D effect. I usually keep it to the middle/low setting, because a high effect can cause sight issues and headache.

Miit ovat vallanneet DS-konsolit! Tadaa, meikäläinenhän se siinä :D
Tajusin vasta ukkelin jo väsättyäni että olisin voinut myös imaista jo Wiissä olemassa olevan Mii-ukkoni DS:ään. No ei se mitään.
Miis have taken over the DS consoles! Ta-da, it's-a-me indeed :D
I only realized after creating this that I would've been able to simply transfer
the previously made Mii from my Wii console. Oh, well!

Mainitsinkin jo että konsolin mukana tulee läjäpäin valmiiksi asennettua softaa ja yksi näistä on Mii Plaza. Siinäpä onkin koukuttava sovellus!! 3DS:ään kuuluu nimittäin Street Pass -ominaisuus, mikä tarkoittaa, että konsoli voi kommunikoida toisten kantavuusalueella olevien 3DS-konsolien kanssa. Näinollen, jos on luonut itselleen Mii-hahmon sekä asettanut Street Passin päälle, voi Mii-hahmo hypätä toiseen konsoliin ja toisin päin! Mii Plaza on tarkoitettu Mii-hahmojen keräilyyn Street Passin ja wifin kautta, ja heti kun sain tietää tästä ominaisuudesta olin koukussa. Nykyään kuljetan uskollisesti konsolia käsilaukussani joka paikkaan siinä toivossa, että uusi Mii-hahmo hyppäisi Plazaani vaikkapa ratikkapysäkillä seistessäni. Ja voi sitä riemua kun niitä Street Pass -kohtaamisia tulee!! Plazaani on tullut tähän mennessä 7 australialaista ja 1 japanilainen, ja sain tietää, että Dalton-niminen hahmo tykkää tanssimisesta, Gurichan unelmoi ulkoavaruudessa käymisestä, Steph pitää koirista ja Buronzu haluaisi vain kasvaa aikuiseksi. Näitä tietoja jokainen voi siis halutessaan tallentaa omaan Mii-profiiliinsa.

One of the pre-installed softwares is the Mii Plaza, and now that is an extremely addicting software! The 3DS comes with the Street Pass feature, which means that the console can communicate with other 3DSes that come to its range. Thus, if you have created a Mii character it can travel into another console, and similarly you can receive others' Mii characters to your console. Because of this feature, I've started to carry the 3DS with me at all times, and oh the joy when Street Pass activates and I receive new Miis into my Mii Plaza! I already have obtained 7 aussies and 1 japanese, and I've learned various funny tidbits about these people thanks to the profile where you can save some information.

Valmiiksi asennetuista softista kamera on toinen suosikkini. Kun konsoli kulkee käsilaukussani muutenkin joka paikkaan, on kätevää että siinä on kamera ja 3D-kuvien ottaminen on hauska lisäbonus vaikkakin olen huomannut että se toimii vain jos kuvauksen kohde on oikean etäisyyden päässä konsolista. 3DS:n sisäänrakennettu askelmittari on myös hauska ja kätevä. Kun kävelee tietyn määrän päivässä kerää samalla pelikolikoita joita voi käyttää mm. Mii Plazassa. Siinä taas yksi syy miksi konsoli kulkee meikäläisen mukana jatkuvasti!

The camera is a second favourite software of mine. Since I carry the console around with me everywhere anyway, it is convenient to have a camera in it and taking 3DS pics is a fun added bonus. This being said, I have noticed that the effect only works if the subject of the photo is at the right distance from the console though. The inbuilt pedometre is also a great feature in 3DS. When you walk a certain distance in a day you collect Play coins which you can use ie. in the Mii Plaza. That's another reason why I always have the console on me!


Konsolilla ottamani valokuva 1. Cape Nelsonin majakka.
Resoluutio ei ole mikään paras ja kuvat ovat vähän rakeisia, mutta mitäpä siitä! 3D-efekti ei tietenkään toistu tietokoneeseen asti, jos sitä on kuvatessa käytetty.
Console-taken pic number 1. Cape Nelson lighthouse.
The resolution is not too good and the pics are rather grainy, but who cares.
The 3D effect does not work on your computer screen if you used it when taking the photo.

Konsolilla ottamani valokuva 2. Albert Parkin järvi näytti tältä
eräänä aikaisena aamuna töihin kävellessä. :)
Console-taken pic number 2. This is how Albert Park lake looked like
one day as I was on my way to work :)

Konsolin ostettuani ostin tietenkin samantien myös Nintendogs + Cats:in, joka oli yksi syy miksi ylipäätänsä halusin tämän konsolin, sillä olen suuri Nintendogs-fani ja lemmikki-ihminen. Ostin French Bulldog & Friends -version, sillä siinä oli mielestäni kivoimmat aloitusrodut. Peli ei ole ollut pettymys ainakaan tähän mennessä. Grafiikat ovat parantuneet viimeversiosta ja lemmikit näyttävät hyvin eläviltä. Mikä parasta, ulkoiluttamisesta on tehty mielenkiintoisempaa ja paikkoja mihin koiraa voi viedä on nyt paljon useampia. Pelissä on paljon muitakin uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus ulkoiluttaa lemmikkiä askelmittari päällä eli ulkona kävellessä, päiväkirja ja mahdollisuus ottaa lemmikeistä kuvia. Parasta pelissä on kuitenkin realistisuus, sillä nintendogsit käyttäytyvät ja elehtivät tosiaan ihan kuin oikeat koirat. Pidän tästä pelistä hirveästi, nyt pitää vain kärsivällisesti kerätä sitä rahaa voittamalla kilpailuissa, jotta minulla olisi pian varaa hankkia kissa Lenu-nimisen cavalierini kaveriksi.

After I got the console I immediately got Nintendogs + Cats, which is one of the reasons I wanted to buy 3DS in the first place. I'm a very big Nintendogs fan and a pet person. I got the French Bulldog & Friends version, because it seemed to have the best starting breeds. The game has not disappointed so far. The graphics have improved since the last version, and the pets really seem very real. And they have made walking more interesting and the game has a ton of other new features as well. I love this game a lot, I just have to save money now so I can afford to buy a cat to keep company to my cavalier king charles spaniel called Lenu.


Tui tui! Lenu-cavalierinihan se siinä.
It's my cavalier Lenu, isn't she sweet!

Liian söpöä, koira haluaa kyöhnätä kahvilan kissan kanssa!!
Too cute, the doggy wants to cuddle up with the cafe kitty!!

Nintedogsin kahvilassa voi ottaa rennosti
Pets can relax in the Nintendogs cafe

Älä hauva nukahda kesken kahvittelun.
Doggie, don't you fall asleep in the middle of the coffee break.

Niin sitä pitää! Kotona hauva saa nukkua niin paljon kuin tykkää.
That's the way! Doggie can sleep as much as she likes at home.

Seuraava peli jonka aion hankkia konsolilleni on Paper Mario: Sticker Star sekä Harvest Moon: A New Beginning. Olen molempien pelien suurin fani! Onko kenelläkään mulla 3DS-konsolia? Mitkä ovat teidän suosikkikonsoleitanne?

The next game I am going to get for 3DS is Paper Mario: Sticker Star and Harvest Moon: A New Beginning. I am such a big fan of both these game series! Does anyone else have a 3DS? What are your favourite gaming consoles?

6 comments:

 1. I'm not really a fan of 3D at all, but there are so many games I'd like to play on 3DS! Maybe I will buy one some day when I find the time and energy to actually play it. Have fun with your new console though! (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh, well I guess everyone has their own thing! But I just love the 3DS! I think it's a great console and I'm so happy I invested in it, I've enjoyed it a lot already :)

   Delete
 2. Mun tekis mieli hankkia kassa toi 3DS! DS Lite on aina ollut mun tylsien junamatkojen pelastus<3 Tosin nykyisin oon vaan tyytynyt pelaan sillä Pokemon Emeraldia, josta tulikin mieleen että käykö tohon 3DS:ään GBA:n pelit, niinkuin edeltäjäänsä? Toi Harvest Moon houkuttais muakin, jos kyseisen koneen hankkisin! Siitä ei tosin oo kauheen kauaa kun investoin Wiihin, joten en oo ihan lähiaikoina hankkimassa uutta pelikonetta hahah. Mutta kiva kuulla, että siinä on noin paljon ominaisuuksia ja oli hintansa arvoinen! :)

  Mun suosikkikonsolin paikkaa pitää yllä PS1, vaikka pelaankin sen pelejä vaan PS2:lla. Mutta pelien osalta PS1:n valikoima on ollu mulle kaikista paras. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen lukenut että se uusi Harvest Moon 3DS:lle on tosi hyvä osa, joten odotan mielenkiinnolla sitä pelikokemusta!! Wii:llehän löytyy myös pari Harvest Moonia. Mä olen pelannut Animal Paradea viimeaikoina.

   Joo mun mielestä tämä on ehdottomasti hyvä konsoli!! Tänäänkin kun pyörin kaupungilla sain taas 2 Street Pass -kohtaamista ja yhden kohtaamisen toisen Nintendogsin pelaajan kanssa. Olen ihan fiiliksissä kun saan kohtaamisia, niitä on hauska saada xD

   Mulla ei oo koskaan ollu pleikkaria, mutta tiedän kyllä että PS1:lle ja 2:lle ainakin on paljon hyviä pelejä!

   Delete
 3. Animal Crossing New Leaf on myös todella mainio peli, joten suosittelen kyllä harkitsemaan sitä! Kuten myös Mario Kart 7 ja Mario & Luigi Dream Team Bros. Itse olen hankkinut myös Luigi's Mansion 2:sen, mutten ole vielä ehtinyt sitä testailemaan.

  Tuo Harvest Moon on minullakin hankintalistalla seuraavana, olen pelannut aiemmin (ja omistan molemmat edelleen) Harvest Moon: Friends of Mineral Town:ia ja Harvest Moon: A Wonderful Life:a. Eräskin kesäloma tuli pelattua pari viikkoa tuota jälkimmäistä joka päivä... :)

  Kotoa löytyy GBA SP, Nintendo DS Lite, 3DS, Wii ja PSP. Viime aikoina on tosin tullut pelattua lähinnä 3DS:llä... Hieman myös Wiillä...

  Street Pass:eja olen saanut tähän mennessä vain yhden, hieman laiskasti tullut konsolia mukana kannettua. Tai olisi niitä kai enenmmänkin, mutta konsolista loppui virta ennen kuin ehdin käydä tsekkaamassa uudet street pass:it.

  -Tupu

  P.S. Suosittelen tutustumaan myös Zeldoihin, 3DS:lle olevista ei ole henk.koht. kokemusta, mutta ainakin DS:lle olevista pidin kyllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi! Joo niin moni pelaa tuota Animal Crossingia, että joku juju siinä täytyy olla :) Olen ajatellutkin hankkia sen heti kun löytyy jostain järkihintaan! Mariot on tosiaan myös yleensä hyviä. Jos olisi aikaa pelata enemmän hankkisin varmaan nuo kaikki :) Zeladakin voisi kiinnostaa, sillä pidän roolipeleistä.

   Kannattaa mennä sen konsolin kanssa johonkin massatapahtumaan, erityisesti anime, manga tai videopeli-aiheiseen :D Saat niin paljon street passeja kun ehdit vain jonoa tyhjentää (kymmenenhän on maksimi yhdellä kertaa). Konsoli on ollut mukana mulla nyt kahdessa tapahtumassa ja street pass hittejä yli 500 :)

   Delete