December 1, 2011

Wii ja Sims koukuttavat

Viimeaikoina olen pelannut pelejä varsin innokkaasti, ja tämä on osittain sen syytä, että meillä on nyt Wii-konsoli täällä Melbournessa! G halusi ostaa sen, etten ikävöisi kotiin niin paljon. Ei se kyllä koti-ikävää poista, mutta hauskaa sillä on kuitenkin pelata. Minulla on nyt 3 peliä: Wiin mukana tullut Mariokart, Wii Sing Robbie Williams sekä Disney Sing It Family Hits. Mariokartia on hulvattoman hauska pelata uuden ystäväni kanssa, ja huomasin ilokseni, että Wii-versiossa on mukavan paljon ratoja! Yksinään kartin pelaaminen on tosin minusta melko tylsää.
Disney Sing It Family Hits - Paras karaokepeli!

Karaokepelejä hoilailen iloissani joko yksikseni tai kavereiden kanssa. Niin kauan kun etsin vielä sopivaa lauluyhtyettä tai kuoroa johon liittyä, karaokepeli on mainio ystävä laulamisinnon syttyessä! Harmikseni sain tosin huomata, että pelin EU/Aussiversiossa on entistäkin kehnommat biisit. Ainakin toinen Prinsessa Ruususen kappaleista, eli suosikeistani on korvattu jollain kehnolla. Toinen ärsytyksen aihe on, että peliin on valikoitu lähtökohtaisesti kappaleet hiukan kehnosti. Tästä esimerkkinä se, että Kaunottaresta ja Hirviöstä on valittu ainoaksi lauluksi Be Our Guest. Blaaa-aah, laulaisin sata kertaa mieluummin Tale As Old As Timea, tai Something There:a. No, onneksi Aladdinista on sentään älytty poimia A Whole New World. Ja vaikka kappalelistassa on parantamisen varaa, on tämä peli silti Disneyfanin lyömätön ykkönen karaokepeleissä!

Ja jos ei pelkkä Wii liimaa minua täysin pelien ääreen, niin sitten viimeistään Wiin ja The Simsin yhdistelmä. Satuimme G:n kanssa käymään viimeviikonloppuna Caribbean Gardens and Market nimisessä paikassa, jossa oli kiva puutarha ja ennen kaikkea isot markkinat. Olimme ihmeissämme, miten paljon siellä myytiin räikeästi selvää piraattikamaa!

Caribbean Gardens and Marketsilla oli paljon porukkaa shoppaamassa
Vaikka yleisesti piraattituotteet eivät pahemmin houkutelleet, niin pelien kohdalla kukkaronnyörit rupesivat heltiämään kun eteen sattui The Sims Complete Collection. Tämä on siis klassinen Sims, 1. osa, jota olen pelannut jo kauan aikaa sitten. Tarjolla olisi ollut myös 2. ja 3. osaa, mutta minulle ei kelpaa kuin aito ja alkuperäinen! Olen aina suhtautunut hiukan varauksella Simsin jatko-osiin, enkä innostu ostamaan jotain peliä vain parempien grafiikoiden takia. Ajatus paremmista grafiikoista vie minusta Simsistä nukkekotimaisen viehätyksen. Toisaalta enpä mene mitään vannomaan, kun en ole koskaan kokeillut, ja pitäisi varmastikin kokeilla ainakin 2. osaa, sillä kaverini suositteli sitä. Käyn ehkä ostamassa, sitten kun kyllästyn 1. osaan. Mutta 1. osassa on sekin hyvä puoli, että se toimii taatusti kannettavallani (ja toimii muuten todella hyvin, mistä olen varsin hyvilläni), jonka näytönohjain on mitä on, ja käyttiskin vain XP.

Rakentelemani klassinen talo Sims 1:ssä

Rakentelemani loma-teemainen talo Sims 1:ssä

Rakentamani mökki Sims 1:ssä
Sims on kyllä varsin koukuttava peli. Harmillisinta vain on, että olen aikoinaan ladannut hirveän läjän kaikkea lisäkrääsää netistä ja polttanut cd:llekin, mutta ne ovat kaikki kotona Suomessa. Ja täällä en pysty lataamaan meidän kehnolla Wifillä. Pitää malttaa odottaa, että saamme kiinteän linjan. Muutamme muuten viikonloppuna uuteen asuntoon, johon kiinteä linja sitten hankitaan. Kerron siitä myöhemmällä erää!

Kertokaa, mitkä ovat teidän suosikki-PC ja konsolipelejänne? :)

2 comments:

 1. Disney-karaokepeli! Sun Zazu-räppi on niin legendaarinen. <3

  Oi, Sims! <3 Salainen paheeni jo vuosia! Ensimmäinen osa oli rakkautta ensi silmäyksellä, mutta tykästyin ja tykkään yhä myös kakkososasta. Nukketaloleikit taitavat kiehtoa vielä näin aikuisenakin, heh. ;) Olen kokeillut myös Sims 3:a, mutta tämä ei kolahtanut samalla tavalla kuin 1 ja 2... Luultavasti siksi koska se on aika erilainen verrattuna edellisiin osiin. Pitäisi ehkä asentaa peli taas ja kokeilla uudemman verran?

  Mun omat henk.koht. pelisuosikit ovat ehkä roolipelit. Olen tykännyt niistä niin kauan kuin olen suurinpiirtein pelannut! Kultaisena PC-aikana tahkosin SNES-pelejä: omia suosikkeja olivat esim. Chrono Trigger ja Seiken Densetsu 3. Sitemmiten olen pelannut erityisesti uudempia Final Fantasyja (osasta 7 eteenpäin). Vaikka jotkut uudemmat noista eivät ole mielestäni onnistineet nappiin, myös helmiä löytyy - osa 12 on ehkä lempparipelini koskaan. Roolipeleissä on kuitenkin se ongelma, että niihin saa helposti tuhlautumaan aivan järkyttävän paljon aikaa. Pelaan tällä hetkellä osaa 13, ja toisinaan musta tuntuu että olisin voinut käyttää parin kuukauden sisällä pelin parissa kuluttamani 40+ tuntia johonkin järkevämpään (kuten DIPPAAN)... Mutta kaipa sitä pitää myös rentoutua opiskeluhommien ohella!

  Näin sivukommenttina, kerropa mulle sopivan paikan tullen kengänkokosi. ;]

  (Ihanan piristävä päivitys muuten, tällaisia lisää!)

  ReplyDelete
 2. Oh, en tiennytkään että olet Sims- ja roolipeli-ihmisiä ;) Tervetuloa kerhoon!! Mäkään en ollut pelannut Simsiä piiiitkään aikaan, mutta täällä kun ei voi pelailla nettiroolipeliä ja koneen tehot/näytönohjain rajoittaa muutenkin aika paljon, niin tulipahan mieleen että olisipa hauska pelata taas Simsiä ja olin innoissani kun löysin sen sieltä markkinoilta, vieläpä alkuperäisen 1. osan xD

  Joo, sitä pelkäsinkin että uusimmat Sims-osat ovat liian erilaisia, ei ehkä enää innosta samalla tavalla. Varmaan sille 2. osalle pitäisi antaa mahdollisuus, kokeilen sitä joskus. 1. osakin jaksaa vielä viihdyttää vaikka se on niin vanha! Ihan legenda peli.

  SEIKEN DENSETSU 3!<33 Se on munkin ehdottomia lemppareita. Aivan mahtava peli, sekä yksin mutta myös monipelinä esim. netin kautta!! 2. osakaan (markkinoitu kai nimellä Secret of Mana) ei ole ollenkaan huono. Lisäksi mulla on joku Secret of Mana nDS:lle, mutta en ole ehtinyt kauheasti pelailla sitä.

  Chrono Trigger on legenda myös, en ole itse pelannut mutta pitäisi varmaan. Ja final fantasy! Olen aina halunnut pelata, mutta en ole omistanut. Pitäisi varmaan kokeilla niillä platformeilla, joita omistan (eli nDS:lle, tai Wiille)!

  ReplyDelete